• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obnova traktora Kramer K15 iz 1955. godine

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Dečki, lageri se ne kupuju u "mesnicama". 🤭
Lager Commerce, Ležaj Trade su mjesta gdje se to kupuje :)

@Matija, kak restauriraš stroj, "bitno" je staviti originale (SKF ili FAG). Osobno više vjerujem NSK, Koyo i općenito japanskim lagerima.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Za kaj bi to bila mesnica? Oni drže remenje i lagere. To kaj se more kupiti i kila-dve mesa to ništ ne mora značiti. Zadnji put im je vratina za roštilj bila za prste polizati.... njam.... njammmmmm......

• Volim
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
U toj lokalnoj mesnici kak veli @ZJ za njegov traktor smo kupili Nachi ležaj tak da.... ima tam svega, a ako nema može se naručiti.
Gore spominjani lager komerc i ležaj trade su bezobrazno skupi. Tam se ide samo po ležajeve koji su rijetki i teže ih je dobaviti.

Bez obzira kaj bu to paradni traktor ja Toprola nebi metal gore. Bilo kaj drugo.
Znam za jedan dučan u kojem su stare zalihe i gde se može kupiti FAG na kojem piše made in Germani. Naravno, ako ima tu dimenziju još na zalihi. Cijena slična ko i za ove made in Portugal, China......

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
538
Meni su ovi iz Codex firme savim OK. Imaju dosta dobar izbor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
I sam ležaj Codex nije loš, naročito ako je Extreme.
Ako drži u mjenjaču bolje nego FAG.....

• Like
Reactions: ZJ

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Neje west germany, al morali bodo poslužiti 😎🛠️

Prilozi

• 20230904_155151.jpg
    20230904_155151.jpg
    29 KB · Pregleda: 28
  • 20230904_163627.jpg
    20230904_163627.jpg
    24 KB · Pregleda: 29

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
@vlč.puknuti nada je kurva kolko sam ja čul, al može🤣🤣

Je strojni gvintborer. Zadnje sam rezal s ovima 1-2-3 v srednji školi na praksi, na onom usranom U profilu kaj smo turpijali. Dok sam se zaposlil sam videl da to ide i direkt z pravim gvintborerom i masti. I od onda samo tak 💪💪

Najnoviji postovi

Na vrh