• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obnova Ursusa C-355 - popravni

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,787
Hladnjak se se da zakrpati a za hidrauliku ne vjerujem da je otišla pumpa ona se da reparirati ali sa dobrim dijelovima novi igličasti ležajevi nove gumice, provjera sigurnjaka i eventualno nove manđete i prelistat crnu kutiju. Ipak su onda dijelovi bili donekle koliko toliko kvalitetni.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Ovu temu nisam uopće aktualizirao, ali mnogo toga se izdogađalo.
Tko me prati na YT, tamo ima detaljnije.

Uglavnom, opet je kod mene, nastavlja se dalje.
Trebam savjet kako isprati dno mjenjača i diferencijala?
Skinut je poklopac mjenjača, skinuta je pumpa, ako treba skinut ću i poklopac hidraulika da to temeljito odradim.
Molim savjete.

20250110_115120.jpg 20250110_172615.jpg

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,832
A samo dobrim ispiranjem.
Bilo bi najbolje skinut sve dolje sa traktora, onda bi se to dalo temeljito isprat.
Ovako jedino taj mulj koji se vjerojatno nataložio probat maximalno razrijedit i ispustit na čep. Ostatak sa nekom pumpom probat ispumpat van.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,808
to se, dok je traktor kompletan, ispire tak da natočiš ložu, plavi ili obični dizel, i provezeš ga 300 metara...većina se izmješa i ode van. Duža vožnja na vlastitu odgovornost... :p

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,904
Isperi kolko se da sa naftom (ili nafta+benzin), po mogućnosti pranje pod pritiskom istim.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,577
Sve je to nataloženo dolje.
Napisao sam da su poklopac mjenjača i poklopac dolje gdje je pumpa skinuti. Ako treba ja bi i poklopac hidraulika skinio.
Ivasol, nafta, benzin trebali bi razrijediti to? Jel pametno onda isprati to vodom da izlazi na čepove van?

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,808
imaš za kompresor onaj priključak koji može benzin ili naftu pod pritiskom špricati...tak ja perem neke stvari di nesmije voda.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,010
Svako ispiranje pod tlakom bude podiglo špenu i nabilo ju u lezajeve koje više ne mozeš isprati.
A ono kaj je ostalo neisprano bude otopljeno pa bude sa novim uljem opet diglo se gore.

Ja bi skinul poklopce donje i rukom i krpama pobral kaj morem i to je to.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,787
Ja sam svu špenu po onim rupama i utorima strugal sa velikim i malim magnetiziranim šarafcigerima i krpe +nafta.
Naravno poklopci su bili skinuti

Najnoviji postovi

Na vrh