• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obnova Ursusa C-355 - popravni

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
324
Pročital ovu zanimljivu ( i poučnu ) temu restauracije ursusa. Tek sad vidim koliko sličnosti u nekim komponentama ima sa zetorom. Uglavnom, bravo Marko, borac si samo takvi u ovim ludim vremenima. (y)

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,686
Kaj je tu čudnoga i katastrofa? Pa je Zetor nastal 50 let posle Ursusa. Normalno da su kopirali neka rješenja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,169
Veli Wiki da je 50 i neke Ursus Ursus počel proizvoditi traktore koristeći Zetor -based dizajn.
Medved je ipak proizveden od Zetorove špene....

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,686
Veli Wiki da je 50 i neke Ursus Ursus počel proizvoditi traktore koristeći Zetor -based dizajn.
Medved je ipak proizveden od Zetorove špene....
Krivo čitaš. Veli Wiki da su prvi napravili 1922

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
324
Ekipo, da ne bude zablude. Nisam htel potaknuti temu koji proizvođač je prvi traktor napravil, nego pohvaliti trud Marka i činjenicu velike sličnosti oba prozvoda u svakom pogledu. Vjerujem da je 355/360 dobar stroj za potegnuti, priključke pošto je masivan i ima 4cil motor. Za određeni posel ima svoju svrhu. I na kraju, a najbitnije, održavanje ( gledajući Markove jubitubi uratke )je prilagođeno običnom smrtniku. Naravno, uz pomoć forumskih majstora :)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,169
Krivo čitaš. Veli Wiki da su prvi napravili 1922
Malo sam bolje proučil, u pravu si.
Ako sam dobro shvatil i to je bila kopija nečega koje je proizvedeno samo stotinjak komada u 5 let proizvodnje.
Interesantno je da su kroz tih 131 godinu proizvodili od igle do aviona.

Vjerujem da je 355/360 dobar stroj za potegnuti, priključke pošto je masivan i ima 4cil motor. Za određeni posel ima svoju svrhu. I na kraju, a najbitnije, održavanje
Ne volim ga, ali baš pred neki dan sam izgovoril da u rangu te snage danas nema tak jeftinog traktora kojeg more doma svatko održavati.
Šteta kaj nije bil samo mao od kvalitetnijeg materijala sazidan.

Kaj se tiče forumskih majstora za te naše stare krampe izgleda da je knjiga spala na jedno slovo. (y)
Bil je na forumu jedan forumaš koji je nažalost prerano otišel.
U potpisu mu je stajalo:
Ako mogu zašto ne.........

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,169
A onda bi moral preseliti,,,nemoj to:cry:
Ja predlažem neko odlikovanje,,orden,,,recimo:
Zlatni okasto vilasti ključ 13,,,prvog reda sa zlatnom lentom,,,:D:ppozdrav:
Nije okasti, ali zahvaljujuči forumu i jednom forumašu na poklon sam dobil točno takvo zlatno odlikovanje koje ponosno visi iznad ostalog alata.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,584
Ekipo, da ne bude zablude. Nisam htel potaknuti temu koji proizvođač je prvi traktor napravil, nego pohvaliti trud Marka i činjenicu velike sličnosti oba prozvoda u svakom pogledu. Vjerujem da je 355/360 dobar stroj za potegnuti, priključke pošto je masivan i ima 4cil motor. Za određeni posel ima svoju svrhu. I na kraju, a najbitnije, održavanje ( gledajući Markove jubitubi uratke )je prilagođeno običnom smrtniku. Naravno, uz pomoć forumskih majstora :)

Tako je, ali ja sam namjerno napisao ono napisano, da malo zakuvam 😁
20250213_171732.jpg

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,624
Ako sam dobro shvatil i to je bila kopija nečega koje je proizvedeno samo stotinjak komada u 5 let proizvodnje.

Ne volim ga, ali baš pred neki dan sam izgovoril da u rangu te snage danas nema tak jeftinog traktora kojeg more doma svatko održavati.

U potpisu mu je stajalo:

U potpisu mu je stajalo:

U potpisu mu je stajalo:
Pokojni Željko K,,,ako,, a siguran sam da me sjećanje dobro služi,,,ovako virtuelno za ona vremena,,, za mene je tad a i sad bio ogromna ljudska gromada,,,, RIP,,,
Muha ako griješim ispravi me,,,

Najnoviji postovi

Na vrh