pita mene neki dan jedan moj kolega jel bi ja mogel njegovom kolegi zavariti ručku na tačkama. Pošto smo si dobri moj odgovor je bil, kak ne.(Meni je više puta znao reči jedan veoma marljiv, pametan i ponosan čovjek kojemu sam poneki put uskakao nešto popraviti, što on sam sebi nije uspjevao, (a znao je i zna puno, jako puno) da "krpež kuću čuva". Zaista je takvim pristupom u životu puno toga obnavljao, krpao je i mnogo, vrlo mnogo je istinskim, vlastitim, danonočnim radom stekao. Na žalost godine su i njemu jako sjele za vrat. Iako ima love kao brod, rado sada vozi "trkači Rog bicikl s tankim gumama", puno pješači, a istovremeno u garaži je parkiran jedan pošteno stečeni monovolumen i jedan sportski Mercedes dvosjed.) Kamioni, viličari, hala, strojevi sve je to sada za njega prošlost, ali stekao ih je uz moto da krpež kuću čuva.)
Dopelja on to i ja se odmah sjetim našeg Plusa i njegovog "krpež kuču čuva" pa sam na temelju toga malo poheftal te tačke.
Nadam se da bu vlasnik tih tačaka isto jen dan Ferarija vozil i s njima ih zaradil.
Ako treba ja bum ih još jednom malo poservisiral, možda zaradim rezervni kotač......