• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Obnovljivi izvori električne energije - fotonapon, vjetar...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,121
10g je garancija na njih...
imam solarne za vodu već preko 10 g i rade još uvijek bez problema...
ali iskreno nznm što s njima nakon toga...vjerojatno će imati neku degradaciju ali to ćemo vidjeti kad dođe do toga...

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,567
Ja sam pitao na sajmu za te solare za struju, meni su rekli 20 godina, kad ih pitam kako ih zbrinuti kasnije, nitko nema odgovor.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,843
Platiš naknadu za reciklažu pri kupnji...a onda mafijaši rješavaju probleme nakon 25...30 g.

Zapravo, nakon 20g. se skinu, postave se novi, a ovi se pošlju u Afriku "kao pomoć". I tako se ekološki zbrinu...

Pa imam 17.25 zakupljene snage a po ovome nije prelazilo 10 tako da mislim da.nije problem...a i ovo je bilo slucajno tako...vecinom ga stekam preko noci...
Poanta je u tome da puniš "s krova".
Novi sustav obračuna to, s dobrim razlogom, uzima to u obzir.

Nemoj ovo shvatiti "ad hominem" već kao razmišljanje kak se ponašati "ekološki", odnosno, kak se ponašati da ti se elektrana financijski isplati nakon isteka ugovora.
Tih 10g. je sasvim dovoljno da se steknu navike, jer se jedino odmah potrošeni proizvedeni kWh isplati.
Sad koristiš mrežu kao bateriju, ali to ne bu vječno trajalo.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh