zato što svi misle da će to dobro prodat kao građevinsko zemljište i živit ko bubreg u loju ostatak života. imam ja sličnu situaciju iza kuće, svi misle da će proć ulica i da će se obogati na tome, kače table po baščama, misle da će ih netko viditi, valjda... a sve jer je na jednoj njivi koja se pruža uz ulicu napravljena parcelacija i prodani su placevi. a supruga pokojnog vlasnika, inače jednog od šefova porezne, se hvali kako je njen pokojni suprug uspio provuć da tu prođe ulica, baš preko njihovog. i zbog toga konji koji imaju zemlju 300-400 m daleko misle da će sve bit ulice. inače, čitav taj dio ima oko 40 ha :icon_madu: a kad probaš konjima objasnit da je to samo prošla ulica uz naselje i da su 4 parcele kupili jedan advokat, jedan doktor, jedan gradski vijećnik i jedan poduzetnik - kum od gradonačelnika onda te gledaju ko budalu. jer, eto, unatoč što se broj stanovnika smanjio za 4000 od prošlog popisa, unatoč činjenici da ima isto toliko nezaposlenih, da u samo u mojoj ulici ima 20 praznih kuća i 30 kuća u kojima živi jedna osoba preko 70 godina, svi očekuju nekakav građevinski bum. to je naša realnost, svi bi kruva bez motike, kako bi moj dida reko... jedina razlika je što se za razliku od zagreba sva zemlja obrađuje. ali je ne obrađuju vlasnici, naravno...