• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
To su bajke. Ak oplijeviš 300 na dan,dok stigneš do kraja,na poćetku je prašuma. Sa 2500 teško može jedan sam na kraj,a kamoli sa 25000. Po tome ti bereš 50000 litara minimalno. Za jednog plaća bolja nego v Briselu

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
O rezidbi i 300 na dan pricamo. Pljevi se daleko vise cokoti dnevno. Donji dio pljevim strojno radnik samo popravi iza. A odradim 5-6000 dnevno.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa to tvoje NH je okej tako sam i janreko i tako i meni bude na dan, samo ja imam caku da prvo sve porezem posto samo ja u familiji rezem a ostatak dođe kad treba skidat pa se tu onda dobije na vremenu... al onih 500 od dide je malo nedostižno
Ja da sam dobar radnik a ne lezilebović ja bi moje trsi mogo bez problema sam radit znaci nekih 5000kom

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Neznam ja kak vi to režete. Nemaš po trsu kaj minutu delati . Ak je kordunac i manje. Pogotovo ak ne vadiš van

Posljednje uređivanje od moderatora:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Pa računaj minutu po trsu pa ćeš vidit koliko to dođe a treba ti sigurno minuta ako mislis dobro porezat i pogledat šta radiš, ja ne znam kakve trsi ti režeš ja govorim za sebe i svoje, zbilja je onda šteta da takav jedan potencijal ko ti ne radi ljudima i reže za novac...mogo biš dobro zaradit

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
A kaj sam krivo rekel? Ak delaš 8 sati koliko je to minuta i trsova? Bit svega je bila da nemože 1 radnik odraditi 25000 kak tvrdi NH. Ja radim 500 kom i to tak za razonodu. I da, nisam gotov jedan dan. Ak završim danas,pošto bum išel sutra.

I da,Krumpi kažeš da bi sam bez brige radil 5000. To je jako daleko od cifre od NH

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Daj se malo sracunaj. Od 1.12 do 1.4 ima 120 dana. Izbaci neradne dane i kisne nek ostane 80 dana. Pa podjeli.
Ne znam di je problem, ne bavim se vinogradarstvom iz hobija ni zafrkavanja.
Ako je netko zaposlen na puno radno vrijeme nece doc i zafrkavat se pola vremena i ic kuci kad mu dosadi.
Uvlacenje ne odradi naravno jedan radnik no o tome nije ni bilo govora.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Svaka čast ko može 80 dana stiskati škare 8 sati dnevno. Pravi muž. Ja sam ,naime,govorio o obićnim škarama na žgance. Tehnika je neka druga prića

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ne mozes racunat da efikasno radis 8 sati svaku minutu trs to su nebuloze, da ali NH je govorio za rezanje ne za čiščenje zaperaka, lijepo je reko da za to treba više ljudi ali da reže sam...i naravno i ja imam aku škare a di nece on...danas pravi muž radi glavom ne snagom 😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Čitao sam vaše izjave o rezidbi i vidim da sam ja jako slab radnik, u odnosu na vas. Ja svaki trs sam obrežem, izvučem lucanj na jednu hrpu, šibe na drugu hrpu. Onda odredim novi lucanj, pa reznik, uz to se malo spominam / razgovaram sa svakim trsom i onda idem dalje. Spor sam ja za vas.
Prošle smo godine podštihali kamion komposta. U studenom smo potkopali 7-20-30, a sad sam pripremio još malo "sezonskog veselja".
Kupio sam sad i 10 kom ranjskih rizlinga, za dopunu. Od prošlogodišnjih mladih trsova, zajci su mi pojeli večinu mladih 😖. Užas jedan.
Igramo se ovih dana na brijegu, malo, po malo, ja i moja draga... Ona štiha, a ja svašta, nešto i ništa 🙃:
IMG_20220226_121814.jpg
IMG_20220226_121945.jpg

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Bravo NH a kod mene ce sutra mozda bit i gotovo vec sa povezivanjem...moram nesto malo gnoja bacit i mislim da sam do polovice 3 mj gotov sa vinogradima, pocetkom 4mj ću nasadit nove...imam posla nikad kraja :confused:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ovaj podrivač od pluga.....Tako sam svoj plug jednobražnjak obojao u crvenu boju prije prodaje (zamjene). Da nisi možda kupio taj plug u Tordincima? Jel to Lemind ili Olt ili?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma ja imam deponator na jedan rog i to je odmah i podrivanje, niti ga ne mogu vuć kad se zakopa do kraja

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ja imam Olmijev sa jednim, kad budem baco gnoj cu ti pokazat, ma meni ako ide preko 20 sam sretan nemam tezine ja za takvu obradu

Na vrh