Pa da malo približim stvar.
Da lokacija je blizu karinskog mora cca 1500m zračne linije, radi se o vinogradu koji radim 4 godine, a pred 10 mjeseci sam ga kupio, čisto iz razloga što mi se uklapa, jer se čestica nastavlja na dvorište,a moja Bepina je bila voljena da ga nastavimo raditi,jer kako nam je to u dvorištu ne predstavlja nikakav problem.
Po broju trsova je to mali vinograd cca650 loza, uglavnom bijele sorte, i desetak loza crnih sitna i krupna plavina.
Bijele sorte grožđa su rastresiti pirgasti debit, 50%,maraština sitnozrna 35%,i 15%debit krupni, kod nas ga zovu i drniški, on daje količinu, dok prve dvije sorte daju aromu i gradaciju.
Od radova ide, rezidba, čišćenje glava i ostavljanje po 2 loze na glavi, biranje, provlačenje loze između žica i odbacivanje zaperaka, prevršivanje loze, prskanje ide najmanje tri puta, a najviše pet ovisno o godini.
Tri puta ga freziram s labinprogres, motor LD 410 14ks,a oko trsova ide s trimerom 2-3 puta.
Prihranjivanje ide 12 mjesec NPK 7-20 - 30, a u 3 ili 4 mjesecu ovisno o vremenu Kan i 15-15 - 15, te ovisno o potrebi još jednom idem folijarno fertinom.
Eto to je nekakav rezime stanja kod mene, netko će reći da je neisplativo, ali nekih 8000 kn, uz sve ostalo što radimo, nije za baciti.