• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Općenito

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,497

FANTIC F

Kombinirani, kontaktno-sistemični fungicid na bazi dvije djelatne tvari: benalaksil-m i folpet idealan je preparat za početnu zaštitu vinove loze od plamenjače. Preporučena doza je 200 g na 100 L vode, odnosno primjena sredstva u koncentraciji 0,2%. Preporučeno vrijeme primjene je kada je loza u fazi nekoliko razvijenih listova, vrijeme aplikacije nužno je prilagoditi vremenskim uvjetima. FANTIC F se može primijeniti i kasnije u vegetaciji, no preporuka ga je u programe zaštite uklopiti ranije (od faze „mišje uši“ do „cvatnje“) zbog izrazite učinkovitosti u kontroli crne pjegavosti (Phomopis viticola). Pripravak se uspješno miješa s akaricidima i fungicidima za suzbijanje pepelnice vinove loze; APACHE i KARATHANE GOLD.

I meni nije jasno zašto sada?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,801
Je, sad kaj je tu je. Greška je napravljena i to je samo opomena za ubuduće da se dobro pročita uputa. Ja si uvijek još dodatno napišem na kutiji koncentraciju sa debelim flomasterom jer su slova na uputama jako mala. Sad je pitanje da li se može stvar popraviti i sa čime osim sa aminokiselinama? Ljudi griješe i to je tak bilo i bude. Nije za osudu. Znam jednog kaj je zamijenil ženu sa punicom. Bila je kmica. Desilo se, bitno je da su svi preživjeli. Nadam se da bude i vinograd preživjel.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,656
A mene samo zanima zakaj Fantic sad pred berbu. I kaj si još zvordal z njim?
Ništ mu nebu, samo na lagev treba ovakvu naljepnicu deti i ona sve zvleče.
Današnje trsje je ionak toliko put špricano da svaki lagev mora takvu naljepnicu imati na sebi, čujem da su ih več žute počeli proizvoditi.

Lijeskina ulica ima znak na početku i kraju ulice, to misliš da si u Vinči...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,801
Dobra jetra sve to prefiltrira. Čitam kak je nekakva baba pila i pušila i doživjela je 102 lete. Koliko bi tek poživjela da je bila na Cockti i sokićima?

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,011
29.9
??

Ti misliš tada brati?

Kraj 8. Mjeseca I početak 9. su lani kod nas već bile gotove berbe.

Koja je to sorta?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,497
A jebiga, vinograd radim rekreativno a vjeroval sam trgovki. Bilo je prskanje u žurbi i zajebal sam mjeru. Inače sam picajzla po pitanju otrova
Jebaj ga,kaj je tu je.greške se dešavaju,ne griješi samo onaj koji na kauču leži

Nisam imao takvih iskustava,pa ti ne mogu reći šta će biti,ali se kod nas u selu desilo da je jedan stariji čovjek isto tako napravio,ali još goru stvar,zamješao je boce,i poprskao vinograd po mladicama sa cidokorom(glifosfat)neznam koju je koncetraciju stavio,uglavnom vinograd je izgledao za plakati

Ali loze (mislim na čokote) su se izvukli,dvije godine nije bilo berbe,ali sad je ok

Najnoviji postovi

Na vrh