http://img340.imageshack.us/i/110329134943.jpg/
malo se isprobavala i nova freza...
., ej prijatelju!., tek sada sam vidil da je frezica došla!!!
., pa sretno TI u delo sa njom., neka dugo i dobro u srići, zdravlju i veselju dela tebi i tvojima!., nadam se i vjerujem da ćeš bit zadovoljan!
., lip TI pozdrav, Bog!, čitamo se ...
složeni su u spiralu, ne vibrira ona ovak na prazno nego kad je pod opterečenjem, pogotovo ako naleti u tvrđu zemlju i ako idem večom brzinom onak ko da mi traktor lagano zacukava onda...nisam nikad frezao s traktorom ,a ni gledao nekog kak freza traktorom tak da ne znam jel to normalno?
Rajnski,normalno je da freza skakuće na tvrdoj ili ne prije izoranoj zemlji,a ovo što ti traktor zacukava znači da freza prebrzo vrti i nakupi više zemlje nego što može progutati,moraš uskladiti hod traktora i brzinu vrtnje kardana,isprobaj na više načina pa češ vidjeti koja će ti brzina najviše odgovarati...ja frezam sa prvom sporom i sporijom brzinom kardana i sve je OK
pozdrav i sretno
1 spora + kardan na 540=mali broj okretaja kardana,tj. loše usitnjena zemlja.u prvoj brzoj je to več druga stvar
Ako freza skaće treba joj više okretaja .
Kakva je razlika između ove rositke i Gramipove AT20 135 cm?
Koliko ti ja mogu reći koja je razlika, što sam vidio na sajmu u Gudovcu:
Gramipova je nekih 1700 kn skuplja, ali djeluje malo masivnije i kvalitetnije, teža je sad ne znam koliko točno, malo su robusniji noževi i zahvat širi za nekih 5cm,možda malo više...