i još nešto. svi koji ulaze u poljoprivredne poslove ( manjeg obima ) ne trebaju komplicirati situaciju ( pogotovo ko je zaposlen i poljoprivreda će mu biti dodatni izvor prihoda )nego jednostavno raditi kako svi rade bez knjiga i papira .
koliko ja imam podatke kod nas ljudi i koji prave čak i 100-200.000,00kn godišnje ( ratari uglavnom ) tako rade, ništa ne prijavljuju i nemaju nikakvih problema . mislim da je to polulegalno ali izgleda da je država zažmirila ne jedno oko i to prešutno dozvoljava. a kako su počeli dijeliti poticaje i na sitno, vjerojatno će to još dugo dozvoljavati ( konačno malo optimizma u mojim razmišljanjima )
čak te prihode ne prijavljuju na kraju godine u poreznim prijavama ( ako sam u pravu ) iako je sve legalno isplačeno preko Ž.R. i lako se evidentira ( postoji živi trag )
to je i mene mučilo kako krenuti u vočarstvo i nakon svakojakih savjeta tako sam napravio i nemam nikakvih problema oko poslovanja. niko me ne kontrolira i niko me ne dira ( jedino što nemam "povrate" poreza).