• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Apsolutno se slažem, taj top-link definitivno niej bil kak se spada! A nebi se čudil da mu je pukel klin (bolclin) a ne top-link, jer ljudi se igraju s kojekakvim "šipkama i cjevčicama" umjesto da koriste pravi klin koji je namjenjen za određenu veličinu rupe.

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Nemam pojma . ali nikad ne stavljam neke manje dimenzije klina jer samo razlohava provrte, a toplink koji je s prednjim hid mi se čini dosta jak...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, taj njegov kraći top-link za prednji hidrulik je dost jak, u to sam se uvjerio više puta. Znam ga koristiti i iza na Sameu ako mi za neki priključak treba krači top-link, a isto tako i na 565 ga znam koristiti, a i top-link od 565 znam koristiti na Sameu bilo iza ili napred, ovisno kakva je potreba ili situacija, sve je kompatibilno za II. kategoriju priključaka. :)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
ovaj je očito imao neku žblj kvalitetu toplinka jer nije pukel klin nego mu se izula navojna šipka, i to nekih 5cm što po meni nebi smjelo nikako, ali očito neki loš materijal bio...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Može se i to desiti pogotovo ako ga razvučeš prego granice dozvoljenoga.
Recimo toplinzi od SDF-a imaju označeno do koliko ih smiješ razvuči, a da bude sigurno.

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
ja imam sad napred toppling koji sam imao iza jer sad je iza hidraulicni,ali ovaj mehanicki je jak I mislim da nebi trebao pucat ukoliko ima odgovarajuci bolcn jer ako nema onda se sve trese I jbg slabiji popusti

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,625
Može se i to desiti pogotovo ako ga razvučeš prego granice dozvoljenoga.
Recimo toplinzi od SDF-a imaju označeno do koliko ih smiješ razvuči, a da bude sigurno.

To sam i ja prvo pomislil, a onda sam pročital da se izulo 5 cm navoja. Definitivno škartni toplink. Svi proizvodi, a posebno uvozni kineski, koje se koriste u prometu bi trebli proći homologaciju uz provjeru čvrstoće. Ne mora biti lijepo izrađen, ali potrebnu čvrstoču mora zadovoljavati.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
@bosilje zašto nisi to izorao ljetos nego čeko zimu? Zašto kamen? Plug mora ići slatko u zemlju ako je uredu. Da je brže bolje bi zaoravao.

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Evo jedne parcele koje sam ove godine uzeo u zakup... Nesto malo preko 3.5 hektara je...
Ali dole u daljini ima mali deo koji nije mogao da se ore zbog vode...

Parcela je nekih 5-6km udaljena od mog sela dva sela od mog... Ali nisam mogao da odolim ovim njivama uzeo sam od tog coveka 10 hektara u zakup od toga su dve pracele ova od 3.5h i jedna od 3h... Ostale su nesto manje za nijansu...

122614142103.jpg

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Nije tanjirano orana je parcela... Ali bas se rasipala kad sam je orao tako da ispala kao da je tanjirana...

U prolece jednom laka drljaca i odmah sejanje...

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Nikako... Ovde planiram da posejem Suncokret a njega prihranjujem u startanju ili kako se vec kaze kultiviranju... Tako mi se mnogo bolje pokazalo..

Do kultiviranja sredim SVE korove pa djubrivo dobije samo Suncokret a ne i korovi....

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Jesi zaorao sta i s cime ces prihraniti?
Naravno da u suncokretu se rjesavaju korovi odma. Ipak je to malo drugacija kultura...

cira92

Član
Tu od
11 Sij 2014
Poruka
368
Nisam zaorao nista... Ova parcela je prosle godine bila Soja a ove godine Psenica i to DOBRO prehranjena (znam kako je radio prosli vlasnik ja sam je vrsio) pa sam odlucio da ovako radim sa ovim pracelama...

Prehranicu u redove sa SAN-om ili AN-om...

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
I tako počinje priča o padanju prinosa, svaku godinu manji.... Pa onda zemlja nakon par godina i nije baš najbolja...

Kad ćete ljudi shvatiti da i zemlju u zakupu obrađujete za sebe, a ne za drugoga.

Postoje dvije vrste gnojidbe, gnojidba zemljišta i gnojidba kulture i svatko tko ne shvaća ova dva pojma, neka se odmah ostavi traktora, pluga i poljoprivrede.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A i ovo oranje....više izgleda ko tanjurano strnište nego izorana zemlja.
Nemoj da se ljutiš kolega, ali ovo je jako loše izorano, pa više poal ostataka je ostalo vani.
Stavi si barem deflektore na plug da to malo ljepše izore.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh