• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Tako je @MrSima nama s nasim malim i manjim traktorima moramo cekati povoljne uvjete za oranje jer od posla nista!!!
Traktori kakav ima kolega @cabage i drugi kolege neogranicava toliko oranje sto se tice uvjeta!!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Nebi rekel.

Za dobru brazdu mora biti dobra zemlja (uvjeti itd...) a ne veliki traktor i plug.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ne bih se složio, pa pogledaj kakvu ima finu zemlju. Iako je to traktorčina on vuče plug za svoju snagu, isto kao i ti sa svojim traktorom. Kod mene na lakoj zemlji gdje se zemlja inače rasipa sad se ne rasipa. Na slici se vidi da su uvjeti dobri(ne odlični, samo dobri) Orao bi i ti tu sa svojim.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Rekao sam to opcenito!!!
Kod nas isto tako nitko neore dok u kombinatu oranje tece u punom jeku zahvaljujuci njihovim traktorima!!!
Kod mene je dovoljno da je gore mokro i balavo i traktor vise proklizava nego sto ide naravno u teskoj zemlji!!!!

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Ma ne smeta meni ni filter ni auspuh, navikao sam na to. Dok sam ga kupovao, za slične novce sam imao isti vakav sa auspuhom, filterom i rezervoarom sa strane, ali odlučio sam za ovaj. Nekako mi se svidio na prvu.

Zemlja je odlična, tu se uvijek rastepe, nisam još orao da je bilo loše, a rodi uvijek, bez obzira na vremenske uvjete. Nebi ni danas išao u oranje da sam mislio da neće ići, jednostavno u tu zemlju se možeš pouzdati. Druga stvar je što ja volim riskirati i raditi nešto što netko drugi inače nebi, nekad se isplati itekak, nekad baš i ne, ali eto....

Doduše, susjedi su me blijedo gledali dok sam zakopčao plug za traktor, hihihi...

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Na 14 da, ne mislim ga stavljati ni na 12 ni na 16, ovako ore u svemu i uvijek

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Gledaj, ja ti se ne zamaram time da svaki čas idem mjeriti dubinu oranja. Kotač sam naštelao prije zimske brazde, dva puta sam nakon toga izašao van i izmjerio dubinu oranja, jednom je bilo 33 jednom 35 cm i tako orem stalno.

Plug je Huard, star par desetljeća sa originalnim prvim tvorničkim dijelovima (nevjerojatno ali istinito). Ja kad sam ga uzeo samo sam zamijenio lemeše na pretplužnjacima. Inače je tu tvornicu kupio Kuhn i apsolutno svi dijelovi original od Kuhna odgovaraju na ovaj plug. Platio sam ga 19 tisuća kuna

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Orao ja danas. Jučer je palo 17 mm kiše pa sam bio malo u strahu da neće baš ići, ali ni da prokliže. Inače ako bog da sutra odmah ide rotodrljača, pa gredičar i navlačenje folije za salatu. Zato ni nisam orao do danas, a i kupio sam ovaj komad dulji gdje je kukuruz, ono kraće do plastenika je od prije moje. Slike da Šanani srce bude na mjestu...

Ova mala crkvica mi je jako poznata.. Da to nije mozda na Brodicu?

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Jest na Brodiću, rekao sam da još mali privatiziram i kapelicu. Šalim se, drago mi je da imam kapelicu kraj njiva, nekako mi je draga.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jel se prekrstiš svaki puta kada dođeš na taj kraj? :D:

Posljednje uređivanje:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Jest na Brodiću, rekao sam da još mali privatiziram i kapelicu. Šalim se, drago mi je da imam kapelicu kraj njiva, nekako mi je draga.

Bil sam tu nekoliko puta, kod te kapelice..
Da ne radis mozda Karanovu zemlju na ovim slikama? To mi je familija..

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Postoji i tx80?
Meni se sviđaju te crvene serije,po kolko ih se može nabavit? Imaju koje mane velke?

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=XZJ9Y7Ub7Io[/YT]

slaven

Član
Tu od
18 Sij 2013
Poruka
94
Malo od mene
zyarmr.jpg
x6bhwz.jpg
w1dzrr.jpg
2qjkchk.jpg
15ehgna.jpg
idhxjl.jpg
29yobk7.jpg

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Bil sam tu nekoliko puta, kod te kapelice..
Da ne radis mozda Karanovu zemlju na ovim slikama? To mi je familija..

Radim. Dogovorili smo i trgovinu za stalno.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
To je to kolega, napokon da se vidi prava kombinacija, dobar traktor i još bolji plug :)

Nego, vidim, 2 nova plastenika su podignuta!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh