• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...3

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
To pripremas za zito ili zimska brazda vec? Kako god, cini mi se da si prerano krenul

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Što onda meni nisi rekao da sam rano krenuo :D? Sta bi bilo rano za zito, nek odstoji 20-tak dana i odlično će se pripremati i biće super za sjetvu..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Neću :). Sijacu oko prvog, ali bolje ranije pa nek malo odstoji koja kiša padne pa će se super pripremiti :).

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Tu je bio tritikal, nije rađeno nikakvo prašenje, razbačen je stajnjak, korov je dobro krenuo, pa da se to riješi i gotovo. Ako krene opet, a vjerujem da hoće, tanjurača u to pa kako mu bude.

Nego, imam pitanje.

Razmišljam se o tome da kad skinem soju i kukuruze poorem sve dubokom brazdom, a onda kada se malo slegne, jedan prohod tanjuračom. Za proljetnu sjetvu bi to bilo. Koje je vaše mišljenje o tome?

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Nece ni trava tako brzo kako ti misliš :D.
Kod mene još uvijek otava nije dovoljno velika za kositi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Uzorao i ja par jutara za zimsku sto je navezen stajnjak. Marko samo gas po oranju cim krene trava. Ja cu sjetvospremacem. Brze mi je i bolje cupa travu.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
@Marko355 Da imaš kakav bolji plug možda i nebi bilo korova :(devil):

Ljubisagrujicic

Novi član
Tu od
15 Ruj 2015
Poruka
2
POMOCCCC ....... imam rakovicu 65 91 vo god.i razbi me u oranju sto do sada nije bilo tako ,mlad sam orac sa srednjim iskustvom pa me zanima kako podesiti plug i poluge za oranje ,,, a jos jedno mislim da mi glavi na plivajucem hodu plug potone u zemlju jedno 40 cm i onda hidraulika odreaguje izbaci ga skroz vani zemlje pa posle 2-3 metra ga polako spusti... Sta je u pitanju?
plug koji imam je imt 756 visoki klirens

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
POMOCCCC ....... imam rakovicu 65 91 vo god.i razbi me u oranju sto do sada nije bilo tako ,mlad sam orac sa srednjim iskustvom pa me zanima kako podesiti plug i poluge za oranje ,,, a jos jedno mislim da mi glavi na plivajucem hodu plug potone u zemlju jedno 40 cm i onda hidraulika odreaguje izbaci ga skroz vani zemlje pa posle 2-3 metra ga polako spusti... Sta je u pitanju?
plug koji imam je imt 756 visoki klirens

U koju rupu na traktoru kopčaš toplink polugu? Trebala bi biti na gornjoj rupi da bi plivajući reagirao. Ja imam R 60 i imam drugačiji hidraulik s jednom ručicom ali plivajući radi bez greške.

Perhan

Član
Tu od
18 Lis 2011
Poruka
183
Evo i ja poceo malo da orem za tritikal. Jos je tvrdo, ali ide.

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=HhZEuAnq2Pw[/YT]

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh