Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Opa ljepo mu ga ti ,puštaš v dubinu,,još da ga malo nagneš v desno prema izoranom ,gledajuči odiza,,,a i ravno je, stisni mu v breg šperu lakše bu,,,bez proklizavanja
Dobar dio oranja je pod šperom. Tesko ga je postimati jer je traktor sirok, a plug je pomjeren max na osovini. Dubina je po meni taman za zimsko oranje.
Ak bog da, iduci tjedan bumo gotovi. Ostalo mi 50 ha koje moram sve prije pomalcirati, na pol povrsina je korov dva metra visoki, a na drugoj polovici prijasnji zemljoposjednik nije soju sjeckal a gusta mu i jake stabiljke bile.
I još bu prenisko.
Ja sam na svojem malom ravnjaku štuknul vertikalni nosač kaj sam dobil bolj koso toplink i time veći pritisak na kotače. Mislim da bi bilo najbolje da se pravci podiznih ruku i toplinka sijeku u istoj točki, između prve u zadnje osovine.
Dobro njemu stoji i ovako treca točka . Ja dok sam orao sa prednjim proximom i posavcem toplinger mi je bio nagnut prema plugu, možda nekad ravno. Sad sa novim slavoncem mu fino stoji i puno ljepše ga vucem..