A gle, niti jedna godina nije meterološki ista, zemlja od zemlje je razlika, ali ovo je dokazala struka prvo u praksi a onda je to postala i teorija..... No poljoprivreda je tvornica pod otvorenim nebom.... i uz sva pravila i teorije, mom djedu koji je jednu sezonu prakticirao zelenu gnojidbu, nakon toga kukuruz nikad nije bio lošiji, i od tada više ne prakticiramo zelenu gnojidbu.... Možda ljudi misle, posij rauolu, pomalčiraj, zaori, i to je to....... A možda i nije....Hrva,
teoretski gledano ti si vjerojatno u pravu. No, ja sam zaoraval bez uree i nisam imal nikakvih problema s nedostatkom dušika. Naprotiv, u prihrani kuruze sam dodal uobičajenu količinu kana, a kuruznica je izrasla viša za barem pol metra nego onda kad nisam sijal poslije zaoravanja rauole. Ja sam si si laički protumačil da je vjerojatno rauola povukla iz dubljeg sloja neiskorišeni dušik koji je njenim zaoravanjem došel u površinski sloj. Možda moj zaključak nije točan, ali ne znam kak si drukčije protumačiti toliko višu kuruznicu na istoj njivi uz isto gnojenje i istu sortu kuruze.