O
ObrisanŽ28
Guest
Čim naleti vjetar jedan dan onda u oranje.
U blatu nisam nikad nije se dobro pokazalo.
U blatu nisam nikad nije se dobro pokazalo.
Iwanho sad stvarno laprdaš. To šta ti misliš da su neki glupi to je tvoj problem. Da završim sa tim svojim nerazumijevanjem pročitanog.
Šta se mene tiče svatko nek radi kak oče i kak misli da je najbolje. Na svojim greškama se najbolje uči tak i ja. Pogotovo se uči na pola rali ili ral. Šta se mene tiče ja završio. Pa sad nek ovo shvati kako kome volja. 👍
Imam pretplužnjake i nema pomoćiSvi vi koji imate trave na zimskoj brazdi ugradite pretplužnjake na plug i u prolječe neče biti trave na oranju.
probajte pa javite,ovo je dobronamjeran savjet bez ikakovog omalovažavanja naravno uz zatvaranje zimske brazde.
Dakle tebe vrijeđa što ja nisam pročitao cijelu temu i ponavljam što je već bezbroj puta napisano. Možda je stvarno sve to već napisano. Nikad nisam ni tvrdil da nije, ne znam gdje si pročital da opovrgavam ovu tvoju tezu. Neovisno od toga, ispričavam se kaj nisam upamtil sve kaj sam pročital, nisam takav lumen.Iwanho.
Tebe sam eto slučajno spomenuo. Ajd da nešta razjasnilo. Sve to šta ste napisali, vi i ostali, sve je to napisano bezbroj puta. Pročitajte teme o oranju pa vi meni podastrti argumente da nije tako. Šta se ostalog tiče nisam nikog tražio savjet da li orati sad ili za 3 mjeseca.
Meni također kod ranije zimske brazde u proljeće zna potjerati trava, ali tek sredinom travnja. Usprkos tome kaj su pretplužnjaki dobro odradili posel i zemlja je kod oranja dobro zatrpala svu masu s površine, nikne mlada trava jednoliko po cijeloj površini. Zato više ne orem prije kraja prosinca, a ako nisu dobri uvjeti čekam proljeće kao i ti.Imam pretplužnjake i nema pomoći