• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Pozivam vas, posebno one s traktorima 100+ KS, da testirate oranje u paru na mojoj njivetini širine cijelih 9 (devet) metara. :hahah: :hahah::hahah:

Volim orati, ali nažalost nemam njive dulje od 55 m. :( Iako imam okretač, tu mi se ne isplati okretati. Brže se vrnem u rikverc.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Ako se ne varam prošle godine si radio dio sa gruberom, nije ti se dobro pokazalo ili?
Jesam, nije bilo to loše, ali ima svojih prednosti i mana. Recimo bilo je više trave i ove godine je bilo oranje duboko koliko i prošle godine obrada gruberom. Nije loše, ali svakako treba sa godinama skupiti neko iskustvo i upariti par strojeva...

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Ja sa imt560 i lemind leskovac 3x10, 1000m2 ravno za 17 minuta, s tim da nisam išao u rikverc na okretanju,već samo u krug razbacivao.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Jel ovak:
prvi izađe na kraju reda i makne se, drugi kad dođe, okrene se i krene natrag, pa onda prvi za njim.
Na drugim glavicama drugi izađe i makne se, prvi kad dođe, okrene se i krene ponovno u red, a drugi za njim...

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Tak i radimo, uvijek se zadnji okreće i odmah ulazi, a ovaj koji je bio ispred za njim.

• Like
Reactions: ZJ

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Izadeš, vratiš se na rikverc u poorani dio table...onda kolega izlazi mota prema tebi tako da uteg ide na uteg i ak se kvrcnete nema štete, on odma ulazi i ti za njim

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Veliku većinu toga obavi u C3, 8.2km/h. Jedino evo primjerice tu na slici uz kanal di je mokro moram u nižu ga stavit i di je malo jače brdo. Puno manja potrošnja nego sa 3*14, a o ostalome da ne pričam da se sad ne moram više ni okretati apsolutno da vidim jel zagušilo, no to je priča za sebe.
Sve u svemu zadovoljan sam.
Edit: Moram napomenut da ne znam jel imam punu snagu jer mi je u berbi kukuruza sa prikolicama nekako slabašno išao, sere kompresiju uz gumice dizni.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Na satu 7300 čini mi se, ne znam jel okrenuo. Na njemu je bio drugi set guma, čelave. Uvoz Francuska.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Martin, jel to iz videa u Prugovcu kod lipe?

Ja imam jos 4 rali za orati, na nekaj od toga budem jos vozil gnoj na proljece.
Ova zimska brazda se izuzetno lako i lijepo orala.
20220105_121703.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh