MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,311
Nikako podrivač. Oranje čim pliće. Vele ljudi da to kamenje raste. Jednog sam zakačio sa 3br kad sam orao 8km/h povio sam lemeš skroz pa je tako došao bliže površini. A za drugi mi je ugasilo 6245 kad je zapeo. Zato orem laganim tempom.@MilanZetor odkud takvo kamenje na parcelama koje si već orao?
Što bi bilo tek da ideš podrivačem, svako malo bi zapeo..
@Marko355 Eberhardt je konstrukcijski slabiji od Olta ima mi kolega vuče sa 7340 ore jedva 20cm. Kverni su većinom malih gabarita, to predstavlja problem nakon kukuruza pa čak i dok je malčirano. Orao sam s kolegom koji ima OLT ratar 3x14 ogroman plug, pa mu se štopao bez obzira što je malčirano. Lemken se lagano vuče ima isto jedan u kraju, ali kolega zapeo pa ga isto povio s traktorom 90ks, a plug 3x16.
EDIT: Da ne bi bilo zabune, govorim za ravnjake.
Ja s Oltom 2 brazde zapnem u oranju da zaustavi proximu, krenem malo nazad dignem i orem dalje bez lomova. Sve to ti nemaš na umu jer gledaš samo svoj teren i svoje uvjete i na temelju toga donosiš zaključke drugima kao i dobra većina članova ovog foruma. Nekad je tu bila dobra ekipa i konstruktivne rasprave, ovo sad je smijeh.