• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

Zekson

Dobro znana faca
Tu od
26 Srp 2012
Poruka
515
Zasad je kombinacija iznajmljena a vidjet ćemo do kraja mjeseca možda bu prinova.
Kverneland nema predplužnjake .

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja danas nešto zaradio, mada sam izorao krivu parcelu, uz prisustvo 2 gazde. Vargas...Izorao sam od D. Križanića, a njihovu je netko prije.
257eda117d8c9c255692575c2b0b100a.jpg

Poslano sa mog S40 koristeći Tapatalk

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ja danas nešto zaradio, mada sam izorao krivu parcelu, uz prisustvo 2 gazde. Vargas...Izorao sam od D. Križanića, a njihovu je netko prije.
257eda117d8c9c255692575c2b0b100a.jpg

Poslano sa mog S40 koristeći Tapatalk

Sa 549??
Koji plug ono imas??

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Nije to ništ strašno, meni su pred dve godine posadili krumpir na jednu zemlju, tata sineku od 45 godina pokazal krivu zemlju.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
i što ste onda napravili????

imam problem, uzeo sam zemlju raditi, bio kukuruz, skoro sve obrano, ostalo pola jutra, do prijašnjeg čovjeka koji je radio nemogu doći, nije platio čovjeku 3 godine najam i ovaj ga najurio....što da ja sada radim sa tih pola jutra kukuruza, a htio bi to što prije izorati, jer sjetva dolazi za mjesec dana....potpisao sam ugovore i sve, samo još nisam prijavio, al rok je do 5mj:mur:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Od kojeg datuma stupaš u posjed (najam)
Najprije lijepo a ako neće imaš kombajn ili malčer i to riješiš naravno ako ne ide milom

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako ga ne možeš kontaktirati mapravi kako je tebi najbolje.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Od 11 ili 12mj 2016, tada smo napravili ugovore, a gazda nemoze do njega, uvijek zakljucano ili se skriva negdje i nece otvoriti....najmanji problem uzeti berac i pobrati, jer kukuruz nije los, zdrav za ovo doba godine, al nebi htio da mi netko zove policiju i slicno....a opet, ja hocu raditi ono sto sam uzeo u najam, pogotovo sto nevolim orati sad na proljece, jer onda odmah treba proci i sjetvospremacem da nezapekne itd itd

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ivane,

jesi li probal predložiti vlasniku da on da pobrati zaj kukuruz i naplati si njime dio duga od prijašnjeg najmoprimca? Čak i uz varijantu da ti od njega otkupiš taj kukuruz?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ivane... Ovisi kaj ti piše u Ugovoru ! Ako si istim vezan datumima, a u njima i pišu još neke pojedinosti ( kao recimo što češ raditi i za što koristiti zemlju ) koje idu tebi u korist, nemaš problema. Ne može ti nitko ništa ako se držiš tog pisanog Ugovora i svega što piše u njemu !

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
i što ste onda napravili????

imam problem, uzeo sam zemlju raditi, bio kukuruz, skoro sve obrano, ostalo pola jutra, do prijašnjeg čovjeka koji je radio nemogu doći, nije platio čovjeku 3 godine najam i ovaj ga najurio....što da ja sada radim sa tih pola jutra kukuruza, a htio bi to što prije izorati, jer sjetva dolazi za mjesec dana....potpisao sam ugovore i sve, samo još nisam prijavio, al rok je do 5mj:mur:

Zaori i gotovo nije platio što bi trebalo moliti ga.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Ivane,

jesi li probal predložiti vlasniku da on da pobrati zaj kukuruz i naplati si njime dio duga od prijašnjeg najmoprimca? Čak i uz varijantu da ti od njega otkupiš taj kukuruz?

Vlasnik vise nije u HR.....u ugovoru smo naveli da cu raditi te i te parcele u vlasnistvu toga i toga slijefecih 10 godina....i to je to, onda to valjda vrijedi od dana sklapanja ugovora....
3godine nije platio, skupilo se tu duga, imam jos nekog posla ovaj tjedan, al kada to odradim, ako nebude pobrano, ja to ode rjesiti, nemam izbora, biti ce pola 3mj, treba to obraditi i pripremiti za sjetvu

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
I ja mislim da bi bilo bolje da ga ostavis jer je u dobrom stanju,a trajace sigurno jos toliko.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh