ŠANANA
Dobro znana faca
- Tu od
- 23 Sij 2008
- Poruka
- 12,734
Pošto nam je predhodna tema dosegla več preko 430 stranica, preko 4.300 odgovora i preko 500.000 pogleda vrijeme je da se otvori nova tema Oranje...kako je to bivalo i do sada!
A ulazimo i u novu oračku godinu pa eto još jedan razlog više. ŠANANA
S obzirom na novonastalu situaciju, otvaram temu sa jednim prigodnim postom.
Ja danas zaorao sa ovom kombinacijom
Od kako je kupljen nov prije 15 godina nikad nije orao, ovo danas mu je prvo oranje u životnom vijeku :
Plug IMT 755 2x10", Visoki klirens, plug je visok nekih 68-69 cm
Dubina 20-22 cm, ako pustim dublje previše proklizava, a šperu nemogu stisnut, zapekla je poluga, nikad to nije korišteno
Ali zadovoljan sam na ovoj laganoj zemlji i na ovim malim parcelicama od 500 do 800 čhv to ide toliko dobro da se čovjek zamisli, okretanje nakraju je fenomenalno, od samog početka ulaziš u brazdu iz brazde, nema rikverc-napred upeljavanja, čak je u kukuruzovina solidno zatrpana
A ulazimo i u novu oračku godinu pa eto još jedan razlog više. ŠANANA
S obzirom na novonastalu situaciju, otvaram temu sa jednim prigodnim postom.
Ja danas zaorao sa ovom kombinacijom
Od kako je kupljen nov prije 15 godina nikad nije orao, ovo danas mu je prvo oranje u životnom vijeku :
Plug IMT 755 2x10", Visoki klirens, plug je visok nekih 68-69 cm
Dubina 20-22 cm, ako pustim dublje previše proklizava, a šperu nemogu stisnut, zapekla je poluga, nikad to nije korišteno
Ali zadovoljan sam na ovoj laganoj zemlji i na ovim malim parcelicama od 500 do 800 čhv to ide toliko dobro da se čovjek zamisli, okretanje nakraju je fenomenalno, od samog početka ulaziš u brazdu iz brazde, nema rikverc-napred upeljavanja, čak je u kukuruzovina solidno zatrpana
Posljednje uređivanje: