Evo vidim da je kolega Mikke već sam odgovorio, ali odgovorit ću onako kako sam mislio sinoć, u mom uobičajenom meta-sarkastičnom tonu, mada možda ga sva'k ne razumije... Ali sam došao doma već umoran, policija je pravila zapisnik, a sudac je rekao da je najbolje da prenoćim u zatvoru(sa bračnim drugom 😂) i nisam imao snage za još jednu tastaturnu bitku.
Sud je zasjeo i prosudio da iz komentara u tom pravaškom kraju repa nije bila sijana već neko vrijeme ili uopće. 😉
Najdraže mi je kad upregnem fijaker, a konji se propinju jer još nikada nisu bili upregnuti (Ne, ne nazivam nikoga konjem, samo dajem metaforičku usporedbu) Priznam, kad se udarim po glavi čuje se *TUP*, ali nisam baš glupav - ako sam tupav.
Prvo da se uprate slike kako treba, vidjelo bi se da su to uvratine, a znamo da se u proizvodnji repe na uvratinama pravi depo, vadilica se tu 100 puta okreće dok kipa i pravi depo, isto tako utovarivač repe i kamioni koji tovare po 35t repe, a nerijetko se okreću oko depoa ako su uvjeti dobri za to.
Ako voda stoji znači da je tu i zemlja glinastija, nabijena, a samim time i teža pa prema tome...
Nadalje, uvjeti za oranje su sada idealni s obzirom da nam u srijedu već prijeti nova kiša, repišta se oru tako kako se oru, uvratine gdje je depo su u globalu uvijek takva zbog gore navedenog.
Ostatak repišta je išao idealno, malo ide "kaišasto", ali ništa strašno, sve to kiše i mraz srede do proljeća.
I za kraj, nebitno dali orem sebi ili drugome, uvijek gledam da to bude što bolje, znam i sam procijeniti kada se da raditi i koliko kvalitetno, a ne samo da se odradi 🤗
Evo, okačim ja dokaze za sud da vidi da ne lažem kada stignem na tablu da dovršim.