• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Oranje, oranje, oranje...4

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Trebao bi, ali kako god da ga poštelam bilo ručka zub dva nazad ili napred on hvata cca 105cm..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Nije baš bolje, teško ja to vučem na ovom mojem terenu. Ide samo u odličnim uvjetima i lijepoj zemlji.

Druga stvar imam uvijek nekih dijelova koji vise lijevo kod oranja pa se plug nakrene i vozi na kotaču pa prva brazda ne radi.. Trebao bi tražiti plug sa dužim i nižim daskama za oranje 20-25cm.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,730
Po tome prva brazda umjesto 30 cm uzima 45 cm. Na osovini moraš plug potisnuti u desno da smanjiš zahvat prve brazde, a onda na ručki samo fino poštelaš da nemaš kosu vuču.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Ma ne.. Taj Olt ima na osovini tolerancije za štelanje jako malo, oko 5cm. I skroz desno je. Jednostavno je tako konstruiran da lovi više.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,508
Ne mora, već plug stoji u koso i svaka brazda grabi malo više.
Problem su bi se dal riješiti duljim plazevina na prvoj i drugoj brazdi.
Na mojem bivšem plugu sam imal napravljen dulji prednji plaz.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,312
Ne mora, već plug stoji u koso i svaka brazda grabi malo više.
Problem su bi se dal riješiti duljim plazevina na prvoj i drugoj brazdi.
Na mojem bivšem plugu sam imal napravljen dulji prednji plaz.

Tako je da, kako nebi vukao traktor u stranu plug stoji koso. Ima dugi plaz na 2 i 3 brazdi. Negdje od 2010 su počeli stavljati visoke pojačane plazove i to je bolje nego ovi kao na posavcu.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh