• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Osvetljenje u satovima Imt 539

Imtejac

Novi član
Tu od
8 Pro 2018
Poruka
5
Ako neko zna ko je radio da pomogne meni i ostalima koga zanima kako da sredim da mi lepo sijaju svi satovi na imt 539, ne sija mi ni jedan a baš je nezgodno ako neko može da pomogne bio bih mu zahvalan. Hvala :(smirk):
 

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,112
Pa nađi na bravi koji kontakt ima stalno struju u svim položajima pozicija/dugo/kratko. I to ti je riješen problem, dalje je lako..
 

Imtejac

Novi član
Tu od
8 Pro 2018
Poruka
5
To ću lako naći sa brave duga kratka nego gde se nalaze te diodice što svetle, i kako da ih zamenim
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Rukom (odispod) napipaj na rubovima sata, na cca. 9 i 15 sati (položaj kazaljki) "šarafi" koji se odvrću rukom. Imaš sa obje strane po jedan, kada ih odvrneš, možeš izvući sat van. Nakon toga izvadi sijalicu van, vidi dali je pregorila, ako nije, a ne radi - Treba ispitati žicu koja dolazi na sijalicu, dali multimetar, dali ispitivač sa sijalicom. Ako struja teče, moguće je da je sijalica oksidirala ili nema mase na spoju sijalica - nosač sijalice - sat. Svakako se preporuča izmjena sijalice.

Ako su žice iskidane ili nešto, poprati dokle idu. Ili stavi novu ili spoji postojeću. U biti, kada skineš, sve će ti biti jasnije.
 

Imtejac

Novi član
Tu od
8 Pro 2018
Poruka
5
Najbitnije mi je dok izvadim sat jedan po jedan, imam dobre diodice od lampica nekih novogodišnjih sijaju crveno baš bi bilo top, inače je nezgodno bez osvetljenja za obrtaje ajd manje više ali za temperaturu i pritisak par puta kad idem noći negde duže izvadim telefon da zasijam da bih video
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Jednostavno a dobro to ima riješeno Vladimirec sijalice su na instrument tabli sa kapicama koje imaju prorez za svjetlo usmjereno na satove a ne smeta vozaču :(clap):
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
@Imtejac

Malo si pomjesao. Diode su LED, a ovo sto tvoj 539 ima su najobicnije sijalice sa bajoneta grlom i snagom kakvih 3W, nikakve diode se ne mogu ubaciti osim ako si smislio nesto sasvim novo...

Ostaje ti "seljo-cuning" farbanje postojecih sijalica ili nabavka crvenih LED dioda sa bajonet grlom, ali sa lecom, ne one stupaste koje ne stanu u sat.
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Ima tih malih LED diodica na e bay-u samo je pitanje trajnosti uslijed vibracija na traktoru.
 

Imtejac

Novi član
Tu od
8 Pro 2018
Poruka
5
Kakav je ulaz za sijalice u satovima iskreno to do sada nisam radio, sutra planiram da otvaram pa ću videti postoji li još neko rešenje pošto nemam te sijalice a sredio bih to sutra?
 

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
292
Evo da i ja nabacim jedno pitanje vezano za osvjetljenje instrumenata na 533/539, nedavno sam mjenjo sat rada i nikako nisam mogo naći sat sa osvijetljenjem. Kako ste vi riješili to ako se uopće i može nešta ubacit.
 

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,368
Ja mislim da je to ne moguće odraditi ako sat to tvornički nema, moglo bi se nešto skemijati ali to bi bio fuš koji se meni ne sviđa.. 539 koliko znam osvjetljanja na satu rada(obrtaljki) nema sijalice za osvjetljenje bar ovi stariji sa "yenkay"(valjda se tako piše) satovima..
Bitno je da svijetle satovi temperature, pritiska ulja i ti slični ovaj je često i u kvaru i svašta nešto
 

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,112
Koje poslove radite s tim 533/539 da vam je toliko bitno osvjetljenje obrtaljke?
 

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
787
Nema mjesta za ugradnju sijalice jer se ne montira kao ovi manji okolo (u rupu) nego je dvostruki lim na instrument tabli...

Mogla bi se izbušiti rupa na satu, pa onda na tom limu... tako da prođe grlo sa žaruljicom.

...ali, čemu.:(giggle):
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Taj jedan instrument koji ne svjetli, osmišljen je da ga noću nema potrebe gledati.
Ja sam prije desetak godina mislio staviti digitalni, ali odustao.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,647
Željko, u vrijeme kad je 533 haračil i nije trebalo delati po noći...
 

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Prvi 533 je došel 65 god taj je delal dan i noč poslije ga zamijenl Štajer dvoklipac gazda je uvijek pričal da je znal kakav ja Štajer nikad nebi kupil 533.
 
Na vrh