Jedna vrsta muhe uđe kroz nos i izleže jaja .
imali ta muha naziv da vidim kako izgleda,sudeći po veličini larve nije mala muha u pitanju.i naravno kako se liječi?
Možda imaju crva u rogu,onda je to estroza-Oestrus ovis,tj njegova larva. probaj sa ivermektinom,daj malo vecu dozu,posto je sinus u pitanju.
Podledaj i http://www.vetconsulting.hr/caliersantel.htm
u rogu da.vidio sam to prvi put.jel se daje injekcija preventivno ili kurativno?
E sad, ja dajem preventivno ali mislim da se na taj način lijeći ali nisam siguran.To bi trebalo pitati Abrkilia ili u veterinarskoj ambulanti.
Mislim da je naziv Štrk ali nisam siguran . Taj baja nema u genima ni mozga ni kulture .
Nikad do sada se nisam bavila ovčarstvom..ali igrom slučaja odlučili smo se napraviti farmu i uzgajati ovčice za rasplod. Nabavila sam lijepe ovce..stare od 8mj do 5 godina.oko 50 komada za početak.
Nabavila sam im kvalitetnu otavu ,sijeno, smjesu sa vitaminima,sol,cijepila ih,orezala papke,mazila ih...Sada su se počele rađati..kotiti se..I eto..prva imala dvije male ovčice i jednu odbila...ali nakon 5 dana ju je prihvatila Pa druga opet ima dva ...veću ovčicu prihvatila a manju jedva 1 kg tešku odbila..ne da mu cicu ni kad ju držim..hoće poluditi...I ništa..hranim ju 7 puta dnevno..i mali Cvetkić raste i jako je živahan iako je još uvijek jako mali.
Sad mi je u pripremi oko 25-30 ovaca za kotiti. Kaj bum napravila ako budu sve mame - ovce takve?
Ipak moram se pohvaliti..prva ovca koja je odbila janje pa opet prihvatila tako je postala pitoma da stalno hoda za mnom ..ona i dva janjeta
Možda ima netko savjet..iskustvo..dobro bi mi došlo...
Lijepi pozdrav svim članovima