Voluminozna krmiva u jedinici volumena sadržavaju malo hranjivih tvari , te puno celuloze zbog čega su teže probavljiva. Njima hranimo preživače jer oni imaju zbog enzima celulaze sposobnost razgradnje celuloze .Jedno pitanje šta je to voluminozna hrana
![]()
Vrlo dobro ako ga osušiš u dobro vrijeme .Talijanski je visoki i vrlo rano u proljaće krene pa je najbolje prvi otkos stavit u sjenažu a drugi sušit ne podnosi vručine i ne dura dugo . Engleski je manji duže dura i bolje podnosi vrućinu on se sije i na okučnica za travnjake .
Bolje posij DTS ili lucernu.Ljulj traži mehanizaciju i nije dugogodišnja kultura,dok lucerna traje i 4-5 godina,a ne pati ju nikakva suša,jak korijen. I puno kvalitetnija od ljulja.
to bi bila samo proba,lucerne imam dosta zasijane,jedino je kod nje problem sušenja-duže traje i treba paziti na vrijeme okretanja i sakupljanja radi lista
da li mi može neko dati savjet.
janje da bi imalo između 10 i 20 kila žive vage koliko vremenski bi bilo potrebno to janje hraniti i s kojom hranom a da nebude mršavo već mesnato.
malo glupo pitanje ali ako neko ima iskustva neka mi napiše nekakav savjet