Voluminozna krmiva u jedinici volumena sadržavaju malo hranjivih tvari , te puno celuloze zbog čega su teže probavljiva. Njima hranimo preživače jer oni imaju zbog enzima celulaze sposobnost razgradnje celuloze .Jedno pitanje šta je to voluminozna hrana
Vrlo dobro ako ga osušiš u dobro vrijeme .Talijanski je visoki i vrlo rano u proljaće krene pa je najbolje prvi otkos stavit u sjenažu a drugi sušit ne podnosi vručine i ne dura dugo . Engleski je manji duže dura i bolje podnosi vrućinu on se sije i na okučnica za travnjake .
Bolje posij DTS ili lucernu.Ljulj traži mehanizaciju i nije dugogodišnja kultura,dok lucerna traje i 4-5 godina,a ne pati ju nikakva suša,jak korijen. I puno kvalitetnija od ljulja.
to bi bila samo proba,lucerne imam dosta zasijane,jedino je kod nje problem sušenja-duže traje i treba paziti na vrijeme okretanja i sakupljanja radi lista
da li mi može neko dati savjet.
janje da bi imalo između 10 i 20 kila žive vage koliko vremenski bi bilo potrebno to janje hraniti i s kojom hranom a da nebude mršavo već mesnato.
malo glupo pitanje ali ako neko ima iskustva neka mi napiše nekakav savjet