• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paprika

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,027
ja to smatram bakterijama, pocrne provodnice i onda lišće požuti...nemaš kaj u to gledat, čupaj dočim primjetiš, i odmah u najlon vrećicu dok nosiš iz plastenika...nikad to neće k sebi doći. Osobno sam to primjetio samo kod rog paprike (slonovo uho), vrlo rijetko na Boni...na hibridima praktično nikad, tak da je moguće da dođe sa sjemenom.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,290
Dali tu pomaže sistemični bakar, Skudo, Fitomil L 60, bar za ostale zdrave biljke

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,290
Vidim da Zeleni hit radi samo sa sistemičnim bakrom, sad je prilika da isprobam njegovo dejstvo, prije 13 dana sam pustio kroz kpk Fitomil L 60 3l/ ha, preksinoć sam radio folijarno. U poljoprivrednoj apoteci mi tvrdi trgovkinja koja ujedno radi i papriku u plastenicima da će Funomil L60 sigurno zaustaviti bakteriozu sa nekoliko prskanja u razmacima od 4 dana.

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,290
To bi moglo biti nešto kao kod mene, neko kaže viroza neko bakterioza, više je pristalica viroze.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,027
ovo više vuče na virozu, a možda čak i na lisne uši...(makar, kak god okreneš, lisne uši su prijenosnici viroza).

Dominik2712

Član
Tu od
29 Ožu 2019
Poruka
63
ovo više vuče na virozu, a možda čak i na lisne uši...(makar, kak god okreneš, lisne uši su prijenosnici viroza).
Ovo je ta ista paprika danas (nakon skoro tjedan dana). Pa recite sta mislite sada?

Prilozi

• IMG_0877.jpeg
    IMG_0877.jpeg
    78.2 KB · Pregleda: 14
  • IMG_0879.jpeg
    IMG_0879.jpeg
    60.9 KB · Pregleda: 14
  • IMG_0881.jpeg
    IMG_0881.jpeg
    73.8 KB · Pregleda: 13
  • IMG_0886.jpeg
    IMG_0886.jpeg
    68.1 KB · Pregleda: 14

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,290
Jesu li to pojedinačne biljke ili je sve tako, ako je sve, meni to liči na manjak hrane, ako je poneka moguća je viroza.

Dominik2712

Član
Tu od
29 Ožu 2019
Poruka
63
Da.
Sve se jednako šire i granaju tako da mislim da nije viroza. A hrane je nemoguce da hvali jer je dobila sve. Pod folijom je yara complex+agromaster i sad je vec kroz sistem dobila 13-40-13. Tako da sam mišljenja da joj ne bi trebalo nista nedostajati.

Dominik2712

Član
Tu od
29 Ožu 2019
Poruka
63
Sve se jednako šire i granaju tako da mislim da nije viroza. A hrane je nemoguce da hvali jer je dobila sve. Pod folijom je yara complex+agromaster i sad je vec kroz sistem dobila 13-40-13. Tako da sam mišljenja da joj ne bi trebalo nista nedostajati.

Prilozi

• IMG_0884.jpeg
    IMG_0884.jpeg
    65 KB · Pregleda: 6
  • IMG_0885.jpeg
    IMG_0885.jpeg
    65 KB · Pregleda: 6
  • IMG_0883.jpeg
    IMG_0883.jpeg
    106.3 KB · Pregleda: 6

Miladin

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2011
Poruka
1,290
KOd mene je 99% viroza, napada pojedinačno biljke, tvoja je po slici sva žućkasta što mi govori o nekom nedostatku. Nije mi poznato da viroza pravi takvu štetu, slike su ti nekvalitetne pa je teško i vidjeti stanje.

Dominik2712

Član
Tu od
29 Ožu 2019
Poruka
63
KOd mene je 99% viroza, napada pojedinačno biljke, tvoja je po slici sva žućkasta što mi govori o nekom nedostatku. Nije mi poznato da viroza pravi takvu štetu, slike su ti nekvalitetne pa je teško i vidjeti stanje.
Iskreno, toliko sam se nagledao virusa u ovih zadnjih par godina da mi je muka dok dodem u polje i vidim rogu. Moram ju sadit jer jedino od nje se može zaraditi kak se spada. Ujutro sam opet obišao polje i dalje mu muci da nije virus jer ima par simptoma po kojima bi i ja rekao da je virus. Štete od tripsa ima tako da me ne bi čudilo da je virus.

Prilozi

• IMG_0889.jpeg
    IMG_0889.jpeg
    48 KB · Pregleda: 4

Dominik2712

Član
Tu od
29 Ožu 2019
Poruka
63
Trebaju čiste slike.

Meni su stručnjaci iz Mađarske i Turske potvrdili da virus TSWV.
Na ovoj drugoj slici je mozaik tak da bi i ja reko da je virus. Jel ti je na svima tako ili samo na par? Jesi izbacio van te sta su zaražene?

Najnoviji postovi

Na vrh