Kupio bi ja , ali kako već rekoh ne pašu mi od tomice utege jer imam drugačije felge tako da će bit pravljenja...
a tko veli da je od tomice uteg
Kupio bi ja , ali kako već rekoh ne pašu mi od tomice utege jer imam drugačije felge tako da će bit pravljenja...
Pretpostavljao sam....a od čeg su?može koja slika?a tko veli da je od tomice uteg
Očito da ja onda prodajem jeftino 4 komada za tomicu po 50 kg za 1200 kn?
Al nek bu...
Evo počela izrada utega i prednjeg "roll bara" za pasqualija...
danas kupljeno cca 235 kg gvožđurije
slijedi obrada kod tokara pa farbanje i montaža...
Pa firma se bavi otkupom sekundarnih sirovina, ima pločevine od 15 do 50 mm trenutačno tamo,sad od kud i od kog su odkupili ne znam...I to veliš da si dao raditi na otpadu? pa odakle im takva debela pločevina?
Koliko si platio tih 235 kg? jesu ti dali kakvi popust?
Pa firma se bavi otkupom sekundarnih sirovina, ima pločevine od 15 do 50 mm trenutačno tamo,sad od kud i od kog su odkupili ne znam...
inače je 7 kn/kg sa rezanjem, a ja sam platio 1500 kn tih 235 kg tak da sam dobio neki "mršavi" popust...
imam još za platit tokara koji će to fino obrubit i izbušit rupe( što mi je rekao da i nije neki veliki problem kao što je arno rekao) tako da će sami utezi izaći oko 2000 kn što po meni i nije na kraju tako loše jer orginal su 800 eura, a 160 kg...
Arno reko i ne poreko što poreko to ne reko , šala
kažeš 7 kn sa rezanjem a izgleda kao da doma piljugaš sa vatricom ? Kolika je cijena novih neznam ali ako saznam javiću radi orijentacije pitaću kod nas u Bjelovarskoj ljevaonici koliko bi došlo kao polu proizvod bez lickanja . KOliko se sjećam da je nekada bila cijena marku i nešto po kg. Pločevine ima u Metisu u Puli bez rezanje je cijena oko 3 kn pa kome je možda na ruku isplatise , vjerujem da se i tvoji trgovci odanle snabdjevaju. A za rupe sam mislio doma bušiti u tko debelom materijalu ko ne vjeruje neka proba !
Ma ne zamjeram ništa, nadam se ni ti meni...U redu , ali ako gledamo svi da volimo jeftinije proć ? Za polu proizvod ili sirovi proizvod ti je odljevak kojemu treba malo obrusiti rubove počistiti rupe i pofarbati ništa previše strašno . Dobro ni tvoja solucija nije loša . Za teže uvijete rada trebaju dobri utezi , ne zamjeri na komentaru nisam mislio ništa loše .
ma neću se nikud zaletati,bar se nadam:rolfer:
Zaštita mi je da dok malčiram visoko šiblje i šikaru da ne izgrebem masku, a i ako se slučajno negdje "naslonim" da ne polupam svijetla ili poderem onu mrežicu...
sad šta si htio reći sa ovom zimskom službom i solanom nisam skužio po čem te asociraju?
da i tako jaka maska jer je ona s ovim doljnjim dijelom i prednji uteg...