Nije baš prediđeno za ovakvu temu, ali s obzirom da je ovo forum i da već svega ima, uvijek je dobro iskoristiti priliku i ukazati na problem/e.
Žena prijavila psa (..susjede, ljude na slici) jer laje cijelu noć, pas je morao biti zatvoren u šupu
preko noći.
Brojne uvrede i napadi na ženu koja je prijavila psa jer laje cijelu noć.
Brojni komentari " pustite psa da laje", "pravda za psa"... itd. , pisalo se o ovome danima, završilo u na tv-u.
Nakon ove odluke, euforija mnogobrojnih jer pas može ponovno lajati cijelu noć pod
tuđim prozorom, kao i vlasnika psa, jer pretpostavljam zbog godina im to ne smeta, dakle ne može smetati nikom drugom zar ne?
Da ne bude nesporazuma;
Imam psa (5.godina starosti), ne dozvolim mu lajati ako ga komarac gricne za guzu, ali mu ne branim da laje "kad treba"
i to sam naravno postigao bez ikakvog nasilja/udaranja/iživljavanja na njemu ili sličnog.
Dok je bio mali nije se bojao pucnjave dok ga moji nisu "naučili" da se boji pa sam ga opet "naučio" da se
ne boji.
Moje mišljenje :
Lako tuđim pišonjom koprive mlatit.
Zabrana pirotehnike je zbog nekolicine kojima smeta pa su iskoristili priliku "zbog životinja".
Neupitno su daleko privilegiranija prava životinja, pedera (i to je hrvatska riječ!) ... nego nas "običnih seljačina".
Vjerujem da psima smeta, ali ih se da naučiti na to, a što nemaju svi vremena za to je drugi problem.
Naravno nisam za zabranu nikakve pirotehnike, ali se podrazumjeva da je potrebna regulacija.