• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pirotehnika, utjecaj na kućne ljubimce

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,477
Dobra tema,, pa me podsjeti onih devedesetih,,, u Sarajevu,,,
Sreo Suljo Muju negdje u gradu,, pa ga izmedju ostalog pita,,
=Dje ti je Fata???=
Mujo,,
=Otisla u Zenicu kod sestre=
Suljo,,
=A pucal se tamo=
Mujo,,
= E to neznam,, pucala je se ovdje=

• Haha
Reactions: ZJ

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Ajmo još jednom. Zakaj briga za cucke isključuje brigu za ostale?
Ja ne znam s kakvim se vi to ljudima družite , ali iz mog iskustva je upravo obrnuti slučaj.
Ne isključuje, ali možemo zaključiti:
- prije se puno više pucalo, a puno manje ljudi se bunilo
- postoje važniji problemi od reakcija cucka na pucanje koji se ne rješavaju
- sutra će se petarde zabraniti i naći će nešto drugo da smeta cuckima jer eto...

Meni isto smetaju petarde, ali vatromet volim pogledati uz čašu dobrog šampanjca. Da ću sad komšiji prigovarati što mu unuci meni pod prozorom bacaju petarde? Neću. Da ću nahraniti njegovog cucka kad mi dođe na prag i tu spava? Hoću. Da li bi mi tuđi cucak došao da ne volim životinje? Ne bi.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Sjećam se 70 tih pa sve do 90 tih godina kad je u onoj bivšoj državi bilo strogo zabranjeno. Otac mi je radio u Austriji i uvijek bi prešvercao kutiju ili dvije " piratica" Tad se pucalo vjerojatno iz inata prema onoj miliciji, državi. Danas se puca, vjerojatno ( u većini slučajeva) da se dokaže, ko" ima muda" za takve stvari. Svima kojim pucanje izaziva veselje želim sve najbolje ,no s mojeg stajališta meni se je zamjerilo 90 tih.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Nisam ljubitelj pucnjave, niti petardi, niti vatrometa....ali ne zbog pasa i životinja, mišljenja sam da pas je pas, nije čovjek, ne trebaju mu odjelca, kravatice, kabanice i ostale gluposti, od čuvara su ljudi napravili igračke. Da se razumijemo, volim životinje, obožavam pse da budem iskren često su mi draži nego neki ljudi. Žalosna je činjenica da puno pasa ljudi odbacuju, uzmu štenca da se djeca imaju sa čime igrati pa kad štenac poraste i postane odgovornost onda ga ostave pored ceste da ugine od gladi ili ga auto zgazi.... Otišao sam na drugu stranu sada, uglavnom, moj Medo kad čuje pucnjavu, ili kada grmi, pogotovo kad grmi on se svađa sa svetim Ilijom, valjda ga probudi pa mu krivo.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20231227_154857.jpg
Ovo je naš pas i jedna od naše 2 mace. Dok sam jučer bio uz njih radili su predstavu za mene. Inače zadnjih dana, pas hoda pored mene i zapravo traži zaštitu od daleke pucnjave koju on čuje, ja ne jer sam oštetio sluh davno davno. Čim ja odem iz dvorišta, pas se odmah zavuče u najdublje skrovito mjesto koje nađe.
Ovih mu novogodišnjih dana budem dopuštao da ulazi u podrum, pored peći za centralno, da se tu skriva od pucnjave petardi ili vatrometa. U nutra u podrum bude ulazio sve dotle dok prođu slavlja.
U kuću, stan nemaju pravo pristupa kod nas, ni pas ni mačke. Volimo ih ali njihovo je kod nas biti vani, na našem dvorištu.

Ne pada mi na pamet ljutiti se na petarde ili vatromete, kaj god. Neka se ljudi raduju.

Zaštita životinja, vestice kaputići itd., kaj god. O tome nekom drugom prigodom i na drugoj temi, nešto kao kako dobiti psa od VŽ udruge Spas (normalno naravno ne)...
Ljudi neka se vesele i nek vole svoje ljubimce na normalan način.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Čovjek pita za mišljenje o utjecaju pirotehnike i pucnjave na kućne ljubimce, a diskusija ode skroz do vestica, pelena, pedera itd.
Kakve veze ima to što netko ima kućne ljubimce iz kojih god hoće razloga s pitanjem?

Evo video i još važnije audio od prošle godine, inače bila je aktualna kampanja "doček bez petardi i pucnjave". :oops:

Posljednje uređivanje:

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Nije baš prediđeno za ovakvu temu, ali s obzirom da je ovo forum i da već svega ima, uvijek je dobro iskoristiti priliku i ukazati na problem/e.

1703807680751.png

Žena prijavila psa (..susjede, ljude na slici) jer laje cijelu noć, pas je morao biti zatvoren u šupu preko noći.

Brojne uvrede i napadi na ženu koja je prijavila psa jer laje cijelu noć.
Brojni komentari " pustite psa da laje", "pravda za psa"... itd. , pisalo se o ovome danima, završilo u na tv-u.

Nakon ove odluke, euforija mnogobrojnih jer pas može ponovno lajati cijelu noć pod tuđim prozorom, kao i vlasnika psa, jer pretpostavljam zbog godina im to ne smeta, dakle ne može smetati nikom drugom zar ne?

Da ne bude nesporazuma;
Imam psa (5.godina starosti), ne dozvolim mu lajati ako ga komarac gricne za guzu, ali mu ne branim da laje "kad treba"
i to sam naravno postigao bez ikakvog nasilja/udaranja/iživljavanja na njemu ili sličnog.
Dok je bio mali nije se bojao pucnjave dok ga moji nisu "naučili" da se boji pa sam ga opet "naučio" da se ne boji.

Moje mišljenje :
Lako tuđim pišonjom koprive mlatit.
Zabrana pirotehnike je zbog nekolicine kojima smeta pa su iskoristili priliku "zbog životinja".
Neupitno su daleko privilegiranija prava životinja, pedera (i to je hrvatska riječ!) ... nego nas "običnih seljačina".
Vjerujem da psima smeta, ali ih se da naučiti na to, a što nemaju svi vremena za to je drugi problem.

Naravno nisam za zabranu nikakve pirotehnike, ali se podrazumjeva da je potrebna regulacija.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
Dakle @popopboat ponoviti ću jer izgleda da sam nevidljiv.

Čovjek pita za mišljenje o utjecaju pirotehnike i pucnjave na kućne ljubimce, a diskusija ode skroz do vestica, pelena, pedera, prava ljudi, lajanje itd.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Čovjek pita za mišljenje o utjecaju pirotehnike i pucnjave na kućne ljubimce, a diskusija ode skroz do vestica, pelena, pedera, prava ljudi, lajanje itd.
S dužnim poštovanjem,
vidio, pročitao i napisao odlomak prije slike.

Napisao sam sve što je čovjek pitao, ali sam morao i nadodati, potkrijepi mišljenje da ne ispadne da izvlačim iz guzice. Ipak je ovo "forum" a ne messenger grupa 😜

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,951
S dužnim poštovanjem ovo je forum ali drž se teme ili otvori u svaštari svoju temu o pravima životinja i pedera i ne znam koga... pa ću isto tako insistirati da se u njoj razgovara o tome što je tema.
I nemoj s menom o tome raspravljati Sve sam napisao jasno.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
moja kuja, i mački, nemaju pojma da im pucanje smeta...na kuju moramo pazit kad klinci bacaju petarde, da ih ne krene hvatat...
mislim da se tu malo netko pres...va...

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
148
moja kuja, i mački, nemaju pojma da im pucanje smeta...na kuju moramo pazit kad klinci bacaju petarde, da ih ne krene hvatat...
mislim da se tu malo netko pres...va...
Bedasto je donositi zaključke samo na osnovi svojig životinja.
Neki se ne boje, neki se boje. Psi se znaju početi bojati pucnjave i grmljavine sa svojih 3-4 godine.
Nije da ih netko dresira ili "nauči" da se počnu bojati. Jednostavno im se dogodi neki klik u glavi.
Inače kaj se tiče pirotehnike, svakako bi trebala neka regulacija, ali kao i s drugim stvarima kod nas, zakon zna ostati mrtvo slovo na papiru.
Inače je sinoć neko kod mene bacil bombu valjda, bil sam vani i dobro je i mene žignulo.
Mislim da to nije baš OK, naročito kad je ovak neočekivano ....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ima onaj princ..zeus ili kak se zove kaj plaši pese s gazdom pa su poslušni..može se pozvati..navodno.dolaze i kamere.

Posljednje uređivanje:

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
586
Strah pasa kod pucnjave i detonacija je relativan. Ja imam Njemačkog lovnog terijera i on se ne boji, od moje tetke retriver-labrador se boji da je to prestrašno.....

Za mačke neznam.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Rekao je jedan pametni..rimsko carstvo je propalo kad su žene za ruke vodile majmjne po ulici..sad su to pesi

Ljudi ,barut i vatromet je izmisljen gdje i sve pametne stvari -na istoku.Zasto je lakomi zapad to privatio moramo pitati sami sebe.

• Like
Reactions: ZJ

Najnoviji postovi

Na vrh