• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pismo

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Parkiranje na zelenim površinama

Ovo pismo čitatelja zacijelo je najduži tekst ikada objavljen na jednom hrvatskom news-portalu. Skinuto sa monitora.
Cijenjeni gradonačelniče Bandić, predstavnici Vlasti, poštovani Urednici, svi zainteresirani,

Ovim putem vam želim poručiti da sam danas dobio kaznu za parkiranje na zelenoj površini od 800 kuna. Kaznu su mi dali vaši specijalci, koji revno vrše svoju dužnost. Osim kazne, vaše postrojbe za specijalni rat tzv .zagrebački komunalni redari su mi kulturno odvukli auto iz Knežije u Strojarsku ulicu, gdje su mi osim kazne od 800 kuna, sasvim pristojno oduzeli još 500 kuna za šlepanje vozila sa vaše zelene površine.

Želio bih vam napomenuti da je praktički cijela Knežija parkirana na zelenoj površini, pa me to dovodi do sljedećeg pitanja : Zašto se samo meni uzeli 1300 kuna? Naime, zelena površina na kojoj sam se ja parkirao zapravo je javna prostitutka na kojoj se dnevno parkira:

redovito: 200 automobila (uključujući i stanare)
tijekom dana: i preko 300 automobila (ako računamo one leteće koji nisu parkirani po cijeli dan ili tijekom radnog vremena (kao ja)).

Molim vas da od sutra vaši specijalci redovito odvlače sve te aute koji kažnjavaju vašu blatnjavu zelenu površinu.

Pravno gledano, hipoteza stoji, površina na kojoj sam ja parkirao jest zelena - ali vas molim jedno objašnjenje. Zašto ste odvukli samo moj automobil i tri - četiri susjedna? Da apsurd bude veći, kad sam primjetio da mojeg vozila nema, na mojem mjestu je već bio parkiran drugi automobil? Tko će kazniti njega? U potpunosti ću poštivati zakon i propise, ali onda tražim da to rade i svi ostali - pronađite sva vozila koja su bila i jesu parkirana na toj "zelenoj površini", pa im svima opalite 1300 kuna kazne kao i meni.

Prije nego što krenem u analizu mog problema koji će moj tekući račun pretvoriti u crvenu površinu moram vam nešto priznati.

Punoljetan sam građanin republike Hrvatske. Redovito plaćam i prijavljujem porez. Plaćam tramvajske karte kad idem u centar grada. Redovito izlazim na izbore (nemojte se ponadati, ne bih glasovao za vas da ste i jedini kandidat, pa makar i na izborima za predsjednika dobrovoljnog vatrogasnog društva), vršim sve svoje građanske dužnosti itd. Nemam niti kriminalni dosje, niti se uz mene vežu bilo kakve dubioze, spreman sam priznati svoju krivnju, ako mi objasnite zašto ste oteli moj auto dok je ostalih 145 automobila ostalo na ilegalnom parkingu u Knežiji.

Krenimo od početka - zašto sam se ja uopće parkirao na Knežiji, a radim kod Vjesnikova nebodera. Do prije nekoliko mjeseci parkirao sam se kod Vjesnika, ali tada ste vi Gradonačelniče, odlučili da je okolica Vjesnika i cijela lijeva strana Savske ulice druga parkirna zona. Kako nisam menađer u javnom poduzeću ne mogu si priuštiti plaćanje parkinga koje je ionako ograničeno na dva sata ili 120 minuta, a ja radim punih osam sati. Ne mogu dobiti niti parkirnu kartu jer nisam stanar u spomenutom dijelu grada. Parkirališta oko Vjesnika su sada prazna jer tamo ljudi "delaju ko konji" kako bi vi rekli i ne mogu si priuštiti parking, pa masovno odlaze parkirati na zelenu površinu u Knežiji.

Osim toga, nigdje ne piše da je na toj zelenoj površini zabranjen parking pa sam mislio da ću vas lako, da oprostite, zajebat. Međutim, netko od vaših pametnih pravnika napisao je u zakonu o komunalnom redu da je zelena površina sva površina gdje nije označeno parkirno mjesto, pa ćete vi ovom prilikom, ispričavam se na izrazu, zajebat mene.

Ponavljam, prekršio sam vaš propis, ali zašto se sankcioniraju samo neki? Imate li vi možda posebne uređaje koji namirišu aute od sirotinje, umirovljenika, studenata i sl? Letimičnim pogledom na vaš parking u Strojarskoj ulici zaključio sam da su na meti oni koji se ne usude bosti sa rogatima.

Ako i dignete nekog tko vozi neku bjesniju pilu, sigurno znate da takvima nije problem platiti vaše izmišljene namete ili imaju nekoga tko će to srediti iznutra. Kad sam rekao jednom prijatelju što mi se dogodilo, odmah mi je rekao da se mogu žalit do mile volje i da mi to može riješiti samo netko "iz nutra". Ne bih nikad pristao da se to riješi "iz nutra", ali s obzirom na to da se to da riješiti na očito nelegalan način, kopiju ovog maila šaljem i na adresu državnog odvjetnika, koji će, ako ima osjećaj odgovornosti za svoj posao, vama u Holding poslati svoje specijalce pa da vidimo, oprosti na izrazu, kako svinja dere masnu krpu. (Znam da neće, ali nada umire zadnja).

Gospodine Gradonačelniče, ako se po zelenim površinama, parkirnim kartama, dnevnim kartama, gradskim pričuvama i ostalim dubiozima i bajkama kojih bi se posramio i Hans Christian Andersen, dere građanstvo glavnog nam grada, ali i ostatka države, molim vas da svoju socijalnu osjetljivost, s dužnim poštovanjem, zabijete u analni otvor. Koliko ste se vi puta pozvali na socijalu? I samom vam je jasno da ste licemjer, još malo i nadmašiti ćete i bivšeg premijera, ali i vašeg bivšeg stranačkog šega, čija vam je stranka omogućila deraćinu i kojoj to nije smetalo dok vi niste pomislili, da vas narodna masa, u najmanju ruku obožava i da ćete pobjeći na zelene površine Pantovčaka i iz tzv. najjače oporbene stranke.

Stanje mog tekućeg računa do 17 sati, 29. ožujka 2010. godine iznosilo je 499 kuna. Nakon plaćanja kazne za odvoz automobila bio sam u minusu jednu kunu, kad sam platio kaznu za zauzimanje zelene povšrine biti ću u minusu 801 kunu plus pet kuna poštarine. Ne treba zaboraviti da u međuvremenu moram jesti i natočiti auto u nadi da ga vaša divizija sa ponižavanje građane opet neće oteti. Sve u svemu, do plaće bi mogao biti u minusu i preko 3000 kuna, a to nije baš lijepo, jer će mi na minus sjesti i gospodin Franjo Luković, kod kojeg imam otvoren tekući račun. Znam znam, banke nisu socijalne ustanove, ali što mogu kad mi poslodavac kasni sa plaćom, a i doprinosi nisu plaćeni već šest mjeseci, pa zapravo radim na crno.

Dakle, ja ću biti u debelom minusu, možda koji put i malo gladan, ali nema veze, moja savjest će biti čista - neću se više parkirati na zelenim površinama, na sve sam platio PDV (ministre Šuker,ovo se odnosi na vas) i vašu kaznu. Molim vas odmorite oči, tek sad krećemo u analizu problema.

Zašto se građani ove drage nam i teško oslobođene zemlje tako pljačkaju? (Jedna privatna stvar, nisam ni lijevo niti desno orijentiran, ne želim da moje pismo shvatite kao nastavak Komunističkog manifesta niti Mein Kampfa niti kao neki promašeni politički pamfletić). Dakle, idemo konačno priznati zašto su četiri milijuna Hrvata svakodnevno na udaru raznih institucija? Zašto? Vrlo jednostavno, zato jer ste nas Vi, mislim da visoku i srednju politiku, visoki i srednji menađžment, ostali visoki organi vlasti, svojom nesposobnošću od osamostaljenja (ali i ranije), uz poniznu ispriku, jebete.

Dolazimo do sljedećeg pitanja - zašto svakodnevno općite s nama? Vrlo jednostavno, zato jer ne znate što radite i jer ste nesposobni za bilo kakav ozbiljniji posao. Nažalost, narod ove zemlje nije mogao izabrati nikog drugog pa smo svi skupa došli do tu gdje smo danas. Bez alternative. Kao što sam spomenuo, redovito sa izlazio na izbore jer mislim da je to moja građanska dužnost. Tek sad priznajem da niti jednom do da sada nisam imao za koga glasati jer ste svi Vi, promašili zanimanja.

Pogledajmo konkretan primjer, Bandićtown, pardon, Zagreb. Zašto je grad u bankrotu kojeg ne želite priznati? Zbog mene koji plaćam prirez ili zbog gradonačelnika i gradske skupštine koja je u vrijeme svog vladanja napravila sljedeće:

1 X Uređivanje Bundeka, koji ne prihoduje niti jednu kunu.

1 X Uređivanje staze na Sljemenu na kojoj se skijaju oni koji stignu na skijanje i neki debeli švabe i norvežani, koji jedanput godišnje nastupaju na tzv. Snježnoj Kraljici koja, kao niti cijela staza ne posluje sa dobiti, da ne kažem da ne prihoduje jednu kunu. (Molim vas da si međunarodnu promociju Hrvatske preko utrke na Sljemenu, zabijete u analni otvor - sama promocija ne prihoduje niti jednu kunu, a većina Svijeta i dalje misli da smo mi bivša Sovjetska republika ili nas znaju kao zemlju krajnje nekulturnih navijača, koji osim : "ubij Srbina, ubij Kranjca, ubij kako kome paše, ne znaju navijati)

1x gradnja rukometne Arena koju Ingra mora prodati nekom strancu jer se, pazite sad, ne isplati, dakle, prihoduje koju kunu, ali daleko više rashoduje. (Osobno mislim da je građenje rukometnih arena potez u rangu zločina protiv čovječnosti dok po bolnicama pada žbuka na trudnice i dok na burzi posao čeka više od 300.000 građana).

1X cijeli slučaj dinamovog stadiona (BBB, molim vas budimo realni, utakmice nedjeljom vas niti hrane niti oblače, niti plaćaju kazne za parkiranje na zelenim površinama). Dakle, Maksimir, ne prihoduje niti jednu kunu, gubi milijune, a treba napomenuti da tamo vlada zemljak gosp. Bandića, gosp. Mamić, koji bi u svakoj ozbiljnijoj zemlji i demokraciji već odavno bio poslan na liječenje. Ne želim nikoga uvrijedi, ali ako je netko bolestan treba mu pomoći.

1X organizacija gradske uprave i Holdinga koja ne radi ništa drugo osim legalne pljačke sirotinje i obilazi razne projekte koje treba napraviti poput - sveučilišne bolnice, koja je na listi prioriteta očito ispod Arene Zagreb ili kupanja na Bundeku.

Da sad ne nabrajam, sve u svemu, zadnjih 15 godina radilo se na projektima koji ništa ne proizvode i na koje su otišli novci, koje sam vam ja kao porezni obveznik dao?! Nažalost, tako nije samo u Zagrebu nego u cijeloj zemlji. Svi šute i gutaju, plaćaju izmišljene kazne, harač, PDV od 23 posto itd. A zašto? Zbog vas, zbog vaših proračuna, za koje ne želite priznati da su prazni, zbog vaših voznih parkova koje pauci ne diraju, zbog autoputa po kojem se ja nisam vozio jer si ne mogu priuštiti plaćanje cestarine, zbog toga jer treba namiriti dugove u HPB-u, Podravci, HAC-u, HŽ-u, Ini, Zagrebačkom Holdingu i ostalim firmama koje su vaši ljudi "iz nutra" okrali ili uništili vlastitom nesposobnošću. Vas s tim nije briga, jer u našoj Domovini sve prolazi nekaženjeno.

Treba li primjer? Žužul, Sanader, Polačec, Kosor, Bandić, Milanović, Bozanić, Mamić itd itd - svi navedeni i još X njih u jednom je momentu bilo optuženo za neku malverzaciju. Sve to stoji, ne događa se ništa, sve će pasti u zastaru i svi će se izvući jer imaju nekoga "nutra". Ja nemam nikoga "nutra" i moj rok za plaćanje kazne je osam dana - kao u Sjevernoj Koreji - bez suca, bez obrane, žali se ali đžaba, kriv si - plati.

Vidite kako je obostran naš odnos - ja plaćam za vaše grijehe. Nisam toliko sebičan da pod "ja" mislim samo na sebe, ljudi poput "ja" su većina u ovoj nesretnoj zemlji, i da, mladi ljudi poput mene, gledaju da napuste napuste ovu zemlju. Ne zato jer nisu domoljubi, ne zato jer imaju nešto protiv Hrvatske, već zato jer se pokraj vas ne da živjeti. Zašto zasnovati obitelj i napraviti dijete?

Da ga vaša djeca danas sutra deru kao što vi dere mene? Nadam se da smo i ja i moja bolja polovica zdravi i plodni i da možemo imati dijete jer ćemo inače moramo ići u Sloveniju kako bi mogli nastaviti život, jer se kod nas, zahvaljući Vlasi to ne smije. Naime, svi znamo kako umjetna oplodnja, prema vladajućoj stranci nije "prirodna", a što je najgore nije niti "katolička" jer se dobar Hrvat-Katolik ne boji siromaštva dok na njega odozgo gleda uzoriti anđeoski zbor. (Pokušao sam se par puta moliti, ali moja kazna za parkiranje ne zelenoj površini i dalje ostaje neplaćena, a ja i dalje plaćam porez). P.S. Svi oni parovi koji ne mogu imati djecu također se mole, ali oplodnju ženske jajne stanice može napraviti samo neki ljubazni doktor u Mariboru, jer to kod nas nije legalno. Zašto?

Zato da na moju trudnu ženu danas sutra padne komad žbuke u bolnici ili da umrem dok čekam kemoterapiju, dok se istovremeno milijuni troše na autoputeve, sanaciju vaših proračuna, financiranje većinske nam religije, financiranje onih 600 nesretnika u Afganistanu, finaciranje NATO-a i Europske Unije, koja će vas kao i Grčku, s dužnim poštovanje i uz ispriku, zajebati prvom prilikom? Jeste nam pomogli, svaka vam čast, ući ćemo u Europu. Ali ulazimo bez odgovora na pitanje kako ćete meni dati mirovinu kad na jednog umirovljenika dolazi samo jedan i pol djelatnik. Da, situacija je ista u Europi - ili nećemo doživjeti mirovinu ili je nećemo primati, bez obzira na to jesmo li plaćali kazne za parkiranje na zelenoj površini ili smo imali nekoga "nutra".

Zbunjen sam vašim načinom odlučivanja i vladanja, kao i što je i službenik u Strojarskoj ulici bio zbunjen kaznom koju mi je uručio. Nije mu bilo jasno zašto sam kažnjen, jer se i on redovito parkira na tom mjestu, ali do sada, izgleda nije bio sretan dobitnik vaše nagrade igre ili očito ima preskup automobil, kojeg vaši senzori za detekciju sirotinje ne mogu pronaći.

Ali mene su vrlo lako pronašli, istom lakoćom kojom ja prošli tjedan uplatio na račun ministarstva Prometa 800 kuna cestarine, na registraciji spomenutog vozila. Osim toga, HAK je od mene dobio 250 kuna za tehnički pregled koji je trajao tri minute jer je vozilo, bez obzira na godine, redovito održavano i ispravno kako ne bi zagađivalo zrak koji svi zajedno udišemo. A kad smo kod toga evo vam jedne ideje. Većina nas, već se odviknula od plaće, pa bi nam mogli uvesti porez na kisik, prije konačno odricanja od kisika. Obzirom na pohlepu vas bijelih ovratnika, čudno je kako možete udisati isti zrak koji većinska sirotinja već jednom izbaci iz svojih prljavih pluća.

Molim vas, u ovoj krizi, nastavite kao i do sada. Oporezujete mene i sve građane - zašto bi povećali stopu poreza Todoriću, Lukoviću, Mudriniću; zašto bi naplatili porez Rajiću, zašto bi istražili kriminalne radnje koje su osiromašile ovu zemlju. Pa to su ljudi koji su financirali vaše kampanje i omogućili vam da pljačku koja traje. Što je najžalosnije, dobar dio nas misli da ste vi spasitelji i da nas nitko drugi ne može izvući iz ove situacije. Pazite sad, ima ljudi koji vjeruju ministru Šukeru! Isti taj čovjek jednom je rekao da se Hrvatska prodajom obveznica ne zadužuje nego da povećava svoju ročnost! I to je prošlo. Ako mi povećamo svoju ročnost, molim vas dajte mi 100.000 eura, a ja ću vama dati komad papira na kojem piše: "Obveznica Zdravko Matušin". Jesam li ja vama sada dužan ili sam produžio svoju ročnost?

Promašili smo sve što se promašili dalo. Kad sam se ja javio na natječaj za posao pitali su me znam mi englenski. Dobio sam posao jer znam englenski vrlo dobro, a pazite, radim kao fizički radnik i to onaj najobičniji. Gospodin Gradonačelnik, gospođa Premijerka, gospoda Ministri i ostala ugledna gospoda nemaju pojma o jeziku kojeg djeca u osnovnoj školi znaju bolje nego Vi, velika legalna i legitimna Vlast. Spominjem taj primjer zbog svojeg problema koji je nastao uslijed parkiranja na zelenoj površini. Netko se slobodno parkira gdje hoće, netko ne smije. Netko mora znati engleski da bi dobio posao iako ne koristi strani jezik, a Vi, cirkusanti koji me predstavljate u bijelom svijetu na englenskom znate reći samo yes ili kao gospodin Gradonačenik "ke".

Kad smo kod "ke", prijeđimo na sljedeći slučaj. Gospodin gradonačelnik možete napraviti prometni prekršaj - udariti drugog sudionika u prometu u pobjeći. Da stvarno demonstrira svoju moć on i suspendira policajca koji ga je prijavio. I gospodin gradonačelnik ne mora nikome odgovarati, ne mora platiti kaznu, a sigurno je uspio izvuči i novce od neke "prijateljske" osiguravajuće kuće, poput Croatie, Jadranskog ili Euroherca, jel on ima nekoga "unutra". Ja svoj auto ne smijem parkirati u blato na Knežiji jer je to protuzakonito.

Dragi Gradonačelniče, iako sam daleko mlađi od vas sigurno sam duže vrijeme porezni obveznik od vas jer sam ja, pazite sad, rođen u ovoj zemlji, ne u onoj bivšoj. Osjećam se malo glupo, zato jer mi vi, i vama slični po glavnom gradu udarate kazne za krivi parking, dok ste vi istovremeno krivi narodu i Bogu u kojeg se kunete i što je najvažnije sami sebi. Nadam se da zbog vlastitih grijehova nećete prospavati mnoge noći, kao što ja zbog ove, koju je uzrokovala kazna od 1300 kuna, neću prespavati, jer je 1300 kuna u mojem buđžetu ogromna svota, zbog koje se treba dobro naživcirati i oznojiti.

Vjerojatno ste me do sada ili svi zamrzili ili ste ljudska bića pa suosjećate.

Pogledajmo koliko problema i zavrzlama proizlazi iz jedne kazne za parkiranje, kroz koju se može opisati vrijeme u kojem živimo uz sve njegove nedostatke i prednosti.

Gospodine Gradonačelniče, ostalo gospodo, uz sve nabrojeno, mogu vam reći da smo tek počeli. Zaključili smo da se ja na vašu kaznu neću žaliti, iako još imam novaca i vremena to mogu napraviti. Naime, u tzv. Obaveznom prekršajnom prilogu, meni vrijednom 800 kuna, stoji da moj poštanski broj, pazite sad, 41410. Dvostruka greška. Poštanski brojevi koji počinju sa 41... ukinuti su još tamo, ako se dobro sjećam, 1993. Osim toga, ako je došlo do zabune i ako ste trebali napisati poštanski broj 10410, ponovno ste pogriješili jer je moj broj 10253. (Da, dolazim iz ruralne sredine i znam poslati E-mail za razliku vas ju-bi-to genijalaca).

No to je tek banalna greškica. Kad sam shvatio da su Vaši specijalci oteli auto kojeg sam ja taj dan vozio, nazvao sam Strojarsku. Objasnim ljudima da to nije moj auto, već auto moje djevojke, s kojom (zasad) nisam u nikakvim vlasničko-pravnim odnosima te pitam mogu li dignuti auto samo temeljem prometne dozvole, koja je, tada još uvijek bila u vozilu. Nema problema, kaže mi Holdingov zaposlenik, koji je parkiran na istom kažnjivom parkingu kao i ja, ali se još nije našao na meti pauka, što smo doznali kasnije. Tako ja podignem auto od svoje djevojke na temelju njezine prometne koju sam izvadio iz auta koji nije moj. U međuvremenu tražili su me osobnu i napisali da sam ja bio vozač. Ali ja nisam bio vozač, ona je bila vozač, auto je njezin, ja s tim autom nemam ništa, ali su mene uredno zapisali kao vozača i na temelju osobne iskaznice ja sam digao auto i otišao 50 kilometara južno. Može li zakon biti šupljiji? Znači vama nije važno, hoće li auto podignuti njegov pravi vlasnik, podudara li adresa vlasnika sa adresom onog tko je došao pokupiti auto, znate li tko je vozio ili ne, vama je samo važno uzeti 1300 kuna, jer vam je voda došla do grla.

Banalan primjer može pokazati gdje živimo. Zanemaruju se svi zakoni kao bi se spasila stražnica manjine. Iste one manjine, koja će se kad spasi pozadinu opet kandidirati na izborima i govoriti o socijalnoj osjetljivosti. Ponavljam, nabijte si svoju socijalnu osjetljivost u anus - oporezovati dohotke iznad 3000 kuna i ne oporezovati kapitalnu dobit, to vi zovete socijalnom osjetljivošću? Netko tko je zaradio na torbarenju dionicama prodanog HT-a i kasnije na dividendi ne mora platiti porez, a ja na svoju neredovito crkavicu moram? Tri posto? Tri posto je tri posto ili tri puta više od poreza na kapitalnu dobit, koji iznosi nula posto.

Socijalna osjetljivost, nije li? Nemam niti jednu dionicu, hvala Bogu, kojem se većina navodno moli. Niste me kupili svojim predizbornim obećanjima i javnim ponudama koje će donijeti nevjerojatne zarade. Iako dolazim iz krajnje ruralne sredine, znam što je tržište kapitala, ali većina nas koji plaćamo kazne za parkiranje na zelenim površinama to ne zna. Svi mi smo u jednom trenutku nakon sloma samoupravnog socijalizma mislili da dolaze vremena kada ćemo svi imati uredski posao, tajnicu i bijelog Mercedesa. Međutim, vaša imbecilna zaduženja, ne-ulaganja u proizvodnju i izvoz, promašeni projekti i populistička politika koštali su nas godina života koje nikad nećemo moći vratiti. Nažalost i naša djeca, koju ćemo napraviti prirodnim putem - za vas drage dušobrižnike to znači jebanjem, vračati će vaše dugove.

Dok pišem ovo osjećam propadanje svoje plodnost tj. moji spermiji umiru od muke, pa ću oplodnju morati platiti Slovencima koji vas vozaju na par kvadrata mora jer mogu. Luka Kopar ionako ima deset puta veći promet od luke Rijeka, za koju vi mislite da je strateški važna. Jeste li toliko naivni?

Sve sam to izvukao iz primjera kazne za parkiranje na zelenoj površini. Koliko bi tek toga mogao izvući iz parcelizacije golf terena? Vjerojatno bi se nakon toga plakali....

Pišem već tri sata. Nisam gladan, jer ste mi ubili apetit, a ako ne jedam danas, moći ću jesti sutra - ergo, uštedio sam jedan obrok. Jedna iznimno draga gospodična čiji sam auto danas maknuo iz Strojarske, pitala me je upravo jesam li gotov.

Jesam li gotov? Neka ispovijed bude kompletna - jedan, da oprostite najobičniji šuft, zove se Fidel Castro, jednom je prilikom, kad je sam sebe branio, držao govor četiri sata. On je tom prilikom bio okrivljen za pokušaj državnoj udara. Kasnije je došao na vlast i ispostavilo se da je nakon 40 godina vladanja bio još gori vladar od vas prodavača magle. Kad je držao taj govor imao je nepunih 25 godina, kao i ja sada. Ja ne pokušavam doći na vlasti niti je želim, pa mislim da imam pravo na govor od osam sati, što znači da priprema pisanog govora mora trajati barem 24 sata. Ali to si ne mogu priuštiti. Jer sutra moram na posao kako bi mogao platiti vaš porez. Zato vam kažem, ako me ne poslušate, možete se smatrati najobičnijim sitnim dušama.

Mladi gospodin Castro svojevremeno svoj je govor naslovio sa "Povijest će me odriješiti". Na njegovu žalost, povijest ga neće odriješiti, jer je se ponašao arogantno kao i vi. Krenuo je zastupanjem interesa većine - radnika, umirovljenika, studenata. Kasnije je ih je bez problema bacao u tamnice i punio olovom. Vi nas, gospodo ne punite olovnim mecima, vi ste još veći licemjeri. Punite nas kamatnim mecima, poreznim mecima, religijskim mecima, mecima kruha i igara, mecima nacionalizma itd. Širite demokraciju, ljudska prava i globalizaciju, a to zapravo nije ništa više od legaliziranog, polaganog i bolnog smaknuća. Ponavljam treći puta, ne bi imao ništa protiv toga da svima date jednake šanse i da niste toliko prevrtljivi i arogantni, što ćete kad tad platiti.

Iste one ljude koji su vam dali moć vi ne samo zanemarujete, nego i ponižavate i porobljavate svojim odlukama. Pitam se, kako možete spavati i gledati u oči tom narodu koji vam je dao blagostanje koje on neće nikada imati? Kuda je nestala pravedna Hrvatska, Hrvatska istih prilika, Hrvatska mala Švicarska, Hrvatska mali Izrael, Hrvatska regionalni lider? Vidite li koliko ste nam gluposti servirali? Sve što imamo jest ono "Idemo dalje" koje u prijevodu znači idemo dalje u porobljavanje, pljačku i brigu za interese manjine? Idemo dalje ka plutokracije ili uvođenju "stališa". Ništa se nije promjenilo. Oporba? Oni nažalost, nisu vrijedni spomena, da se ne bi ponadali da pušem u njihovu trubu.

No, ne ne želim više pisati o nevažnim stvarima i smiješnim pojavama poput vas vlastodržaca. Ja ću na kraju krajeva, platiti svoju kaznu za "nepropisno" parkiranje, platiti ću PDV na sve što kupim itd. Vi ćete i dalje biti na vlasti, možda se nećete moći pogledati u ogledalo zbog svojih nedjela, možda hoćete jer imate nekog "nutra".

Ali ja ću i dalje biti u prednosti nad vama. Bit ću u prednosti jer ću čekati bolja vremena - zbacivanje okova i obveza koje ste mi nametnuli. Čekati ću vrijeme kad će ljudi stvarno postati ljudi i nadati se me minus od 3000 kuna neće pokopati. Nadam se da će vam moj doprinos pomoći održavanju vaše vlasti i nadam se da ćete nastaviti svoju politiku. To je jedini način da trgnete one generacije koje dolaze; spavat ću mirno svake noći u nadi da će se nešto promjeniti nabolje. Spavati ću mirno jer znam da vi nećete mirno spavati i moći ću se pogledati u ogledalo jer ću znati da će vas povijest osuditi. Povijest neće oprostiti moje propuste, ali će vaše sigurno osuditi, a ako ih ne osudi, vi nikada nećete biti slobodni, jer sloboda, kakvom je doživljavamo danas između ostalog ne postoji.

P.S. Ispričavam se zbog brojnih gramatičkih i pravopisnih greškaka. Prije nekoliko godina naivno sam se nadao da ću se moći akademski obrazovati. Nažalost, poslije odsluženja obveznog vojnog roka, morao sam se zaposliti, a moja primanja nisu mogla pokriti troškove školarine, koju je tada plaćao izvanredni student. Hvala svima!

Srdačan pozdrav i puno sreće,


Zdravko Matušin

Običan fizički radnik

P.P.S. Tekst je napisan u jednom dahu, 29. 03. 2010. godine.
 
G

GROF

Guest
... Zdravko!

fala ti na vome tvom iskrenom pismu!., fala ti na tvojoj iskrenoj ispovjedi!., skidam ti kapu., onu pravu!, onu Ličku!., čitam tvoje pismo - ispovjed!., koda čitam moje misli???., moje slično iskustvo., oprosti mi!., dobro si me nasmijal ovom svojom mukom!., /ma čemu ćes se nasmijat? nego tujoj muki!/., orginalan si, mlad si, dobar si, ... ljubi svoju predivnu curu, uživaj u svome mladome životu!., "oni" prolaze, njiov "svit" prolazi i siplje se ko pesak iz pješčanog sata!., a TI i TVOJE vrime dolazite!!!...

P.S. aj! neka ima neko i "duži" odmene po pismu i pisanju!

... za ovo pismo častim cugom i klopom kada se prvi put najdemo u životu!

Bog! te blagoslovil!., čitamo se., čujemo se...
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Da ne bude nesporazuma ja nisam napisao ovo pismo nego sam slućajno naletio na portalu monitor i mislim da se svako od nas može nać u ovom pismu pa sam ga htio podijelit sa vama.
 
G

GROF

Guest
Ronin kaže:
Da ne bude nesporazuma ja nisam napisao ovo pismo nego sam slućajno naletio na portalu monitor i mislim da se svako od nas može nać u ovom pismu pa sam ga htio podijelit sa vama.

... e!., je - bi - ga prijatelju moj!!!., poslje sexanja nima kajanja!!!., pa nesporazum je ovdeka sad i odma!!!...,

SAD SI ME FAKAT OSTAVIL BEZ REČI I TEKSTA!., no koment!!!...

Bog! ... p.s. j . . . s . """., ma pismo je OK-e!., ali!., ALI! nije TVOJE!., a kazna???., čija je kazna???., totalna zabluda i nesporazum!., jednostavno nimam spoznaje ča je umjetnik - pisac - pjesnik!? želio PISMOM da napiše - kaže - poruči???.-
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Obični građanski neposluh , gdje bi završili kad bi svak parkirao gdje bi htio .
Sve ostalo navedeno je čista glupost i ništa novoga
 

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
422
iskreno se nadam da u svojoj ljutnji nije zanemario spomenutu gospodičnu vlasnicu auta?
 

Najnoviji postovi

Na vrh