gazda gizdavi
Član
- Tu od
- 25 Velj 2012
- Poruka
- 587
Daleko si mi.
pa ovisi koliko imas za cistiti.bratic mi radi kod jednog privatnika te masine.za lupanje ljesnjaka a mislim i oraha.uglavnom to je tak jednostavno ko pekmez...:icon_thumright:
Daleko si mi.
Evo slažem se sa ovom kalkulacijom i mi smo također zaokružili cijelokupni proces, danas smo započeli sa tresenjem i grabljanjem na hrpice, a u subotu najvjerojatnije zavisno od vremena dakle dok se malo posuši na zemlji kreče strojno sakupljanje. Inače sušimo ga na tavanu negdje 2-3 tjedna uz svakodnevno prekretanje, a nakon toga slijedi kalibriranje i krckanje sa vlastitim strojevima.
1kn po kili u ljusci bez zavrsnog prebiranja
znaci ti meni 1000kn ja tebi 1000kg lješnjaka u ljuski ocistim od ljuske
to nije moja cijena nego samo misljenje
kaj mislis o tomu
Dolazi vrijeme berbe i neke aktivnosti pa da obnovimo temu i vidimo kakva bi cijena bila za krckanje lješnjaka, eventualno berbu lješnjaka?
Ja sam ocistio nekih 20-ak KG oraha u malo manje od mjesec dana,za jednog covjeka koji ima i prodaje orahe na malo (oko 100 -200 KG godišnje) ..
On placa 10 kn po kili (tucanje + ciscenje) sto mislim da je fer cijena ..:icon_cool:
Kakve su ove godine cijeneDobro to je za berbu, a kako je za ostalo; čišćenje, kalibriranje, krckanje, a ako ovako nastavi padati onda će trebati i sušenje.
Orahovica je ponudila cijenu za ovogodišnji otkup u ljusci. Isto je kao i prošle godine.