• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi dizel odlazi u povijest

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
problem...
nikada do sada mi nije ostajao plavi na kartici,jer mi ga ionako fali.
Prije cca mjesec i pol sam ocistio karticu do kraja! Da bi danas saznao da su jos dodavali na kartice,kad ja idem provjerit,ono stvarno,imam pravo jos na preko 1300 litara.
E sad ja trenutno nisam pri € da uplatim toliko.
Koliko sam tu procitao,to necu moci iskoristit nagodinu.

A to sto mene zanima jee,dali ce mi se za toliko umanjit sljedece godine???
znam da je vec bilo to pitanje,ali nista konkretno...
I dali netko zna kad je sjela sad ova zadnja tura? jer nitko nema pojma o tome.

starter

Član
Tu od
17 Ruj 2012
Poruka
191
ja se nadao da cu imati plavu sad za oranje,a ono izgleda nece bit ni za sjetvu!
kako mislis cekati drugu godinu?tek cu 2015 dobit karticu ili sad pocetkom 2014?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Dobit češ karticu sredinom 2014. Znam da j e i kod mene bilo nagovlačenja....

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
problem...
Prije cca mjesec i pol sam ocistio karticu do kraja! Da bi danas saznao da su jos dodavali na kartice,kad ja idem provjerit,ono stvarno,imam pravo jos na preko 1300 litara.

gorivo se dobija po broju grla stoke i koliko zemlje obrađuješ, t.j. koliko imaš u papirima i ako ti se to u slijedećoj godini smanjuje onda se smanjuje i količina goriva znači sve prema kvotama, a ako imaš isto kao i ove godine dobiti ćeš toliko i goriva a ne prema tome koliko si potrošio i koliko ti je ostalo, prema tome ne moraš se bojat

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Ja sam svoju karticu dobio sredinom 8 mjeseca. Znači u ožujku podneseš zahtjev i več u kolovozu dobiš karticu. Toliko o ažurnosti i poslovnosti.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
problem...

meni su dodali oko 9mj,oko 1000litara,,mozda pocetak 10,,nisam siguran,,i proslu godinu mi tako pustili,,,a prica se da ostajes,bez toga,,da umanje,a tako i pise,,neam pojma,,

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
pa zakaj nedate ljudima koji trebaju nek si natoče i mirni ste a nekome ste napravili uslugu

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Jutros bio na INI obezbijedit se sa plavim,je da sam ranije iso al uopce nikakve guzve nije bilo...bas pitam djelatnika kakva je situacija u vezi plavog,a on blage veze nema,nikakav naputak nisu dobili i najvjerovatnije do 15.1 ce se moc bez problema tenkovat,a za dalje nemaju pojma.....logicno, tako to kod nas sve ide, niko nema pojma o nicemu...
Ostalo mi jos nekih 800-900l pa mozda jedno 500 utrzim po 7,5 kn,malo da se podmire ovi blagdanski troskovi....:drink::icon_pidu:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Plavi je ionak smeće od goriva, kud ga se potroši za 20-30% više u odnosu ako se radi s dizelom, plavi ispadne i skuplji na kraju, a o kvaliteti da i ne govorimo

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Plavi je ionak smeće od goriva, kud ga se potroši za 20-30% više u odnosu ako se radi s dizelom, plavi ispadne i skuplji na kraju, a o kvaliteti da i ne govorimo

plavi dizel treba ukinut jer je više od 60 % zlouporaba korištenja.(korištenje za usluge,točenje u što se ne smije,šverc itd)
ribarima se vrati razlika do 5 kn a najgori su po pitanju varanja države

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Hahahaaaa...kako se dezurni dusebriznici odmah upecaju,nevjerovatno!!!
E moj neretvanin,nemogu ja bit lopov,svercer,varalica koliko ovi nasi duznosnici mogu uzet.....Koliko su mi uzeli poticaja, puno, puno vise neg sto je vrijednost tog goriva,a da nepricam da za krave koje su odvezene prije 2mj. zbog leukoze nisam od drzave dobio ni lipe...
I da nezaboravim,ak trebas plavog,loze pa i eurodizela javi se na p.p pa se mozda i dogovorimo!

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Ruku na srce, malo mi je čudno vidjeti kolone na benzinskoj u ovo vrijeme, znači da su kvote očito preizdašne, iako tu i tamo netko kaže da mu nije dosta goriva? Ja mislim da su pravi gazde već ispraznili svoje kartice.

Podržavam ideju da se ukine plavi i da se daje neka vrsta subvencije na kvalitetan BS dizel. Samo, vjerojatno će se onda točiti više u aute nego u traktore, ali nema veze, kad potrošiš, ori na benzin, kume:icon_lol:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Tako je. Ako ne postosis svo gorivo nisi pravi gazda. Treba srezat kvote na pola pa ako bude iduca teska godina za obradu nek svi ostanemo u petom mjesecu bez goriva.
Neki imaju precizne podatke koliko ga se zloupotrebljava. Valjda su izracunali na vlastitom primjeru.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ne razmem one koji su za ukidanje plavog dizela, ili za smanjenje kvota. Mislim da ti nemaju puno veze s poljoprivredom. Kakve veze ima kad ga ljudi kupuju?

Naivac

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2010
Poruka
401
Ne razmem one koji su za ukidanje plavog dizela, ili za smanjenje kvota. Mislim da ti nemaju puno veze s poljoprivredom. Kakve veze ima kad ga ljudi kupuju?

Treba ukinuti sve vrste subvencija pa kume radi

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
plavi dizel treba ukinut jer je više od 60 % zlouporaba korištenja.(korištenje za usluge,točenje u što se ne smije,šverc itd)
ribarima se vrati razlika do 5 kn a najgori su po pitanju varanja države

ali trebaš biti i lud pa ič sipati u neki noviji auto to

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Ja ipak mislim da je suprotna situacija,pravi gazde imaju dovoljno na raspolaganju plavog za cijelu godinu...Ako ja koji se bavim i ratarstvom i stocarstvom imam dovoljno i jos mi ostane u rezervi onda mi nije jasno da pojedincima i fali...Jedino logicno objasnjenje je da su ga potrosili vozajuci se autom,tenkovanjem nekom drugom ko nema prava i preprodajom....
A i ovo "gazda"mi zvuci malo jace...pa jel toga uopce ima?
Sve naj vam zelim u novoj i da budete sto vece i "prave gazde" !!!

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Treba ukinuti sve vrste subvencija pa kume radi

koko ja se slazem s tobom da on ko radi potrošio je svoju kvotu goriva pa sam tako i ja potrošio 70% goriva prilikom sjetve kukuruza, a ovih 30% se samo rasprčkalo pa mi nije jasno kak nekome mogu ostat neke veće količine 500-1000 l.Ja več nemam goriva cca 5 mj.znači jesenska sjetva dizel koji nije jeftin,malčiranje i oranje zimska brazda nula bodova čeka se plavac i onda udri dobivena kvota se bude potrošila do sredine godine i kaj onda,evo prolazio kraj benzinske danas i jučer kolona auti koji čekaju plavac znači nešto tu ne štima.

Najnoviji postovi

Na vrh