• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi dizel odlazi u povijest

Koko

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
418
Da se razumijemo, ne želim nikoga omalovažavati, većinom ljudi plaču da nemaju dovoljno plavog, npr. obrađuju više zemlje nego što je provedeno u ARKOD-u, udare tu i tamo kakvu uslugu,... Jednostavno su mi smiješne ove gužve par dana prije 1.1., pa riješi zalihu 10-15 dana prije, prodaj-ustupi nekome.

Kolega Radul, ovo "gazda", to se tako kaže, i dobro zvuči, i nekad je nešto i značilo:icon_thumright:, dabogda svi bili dobri i pravi "gazde":(grin):!

hellboy152

Član
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
304
Mi uvijek imamo taman količinski goriva za cijelu godinu. Odradi se koja usluga, imamo i koji ral koji nije upisan, izore se zimska brazda ali goriva bude dvoljno. Jedino je problem što nema novaca za njega pa smo tako i mi kupili jučer zadnje količine. Jednostavno ga nisam imao s čime platit.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Ja sam isto danas uzeo zadnjih 800 litara,treba mi za oranje još itarupiranje.do kraja prvog mijeseca toga nema.

matijas311

Član
Tu od
19 Tra 2010
Poruka
243
Mi imamo upisano u arkod oko 120 ha i za to dobijemo nešto više od 16000 l, radimo još 20ak ha koji nisu u arkodu i imamo uvijek viška ove godine smo potrošili 12000 l, naručivali po 3000 l prije sjetve kukuruza, prije žetve žitarica, prije žetve kukuruza i zadnja tura prije sjetve pšenice i oranja. A radimo i nešto usluga.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Mi uvijek imamo taman količinski goriva za cijelu godinu. Odradi se koja usluga, imamo i koji ral koji nije upisan, izore se zimska brazda ali goriva bude dvoljno. Jedino je problem što nema novaca za njega pa smo tako i mi kupili jučer zadnje količine. Jednostavno ga nisam imao s čime platit.

ja isključivo radim samo sebi i u potpunosti se slažem s vama ali i dalje stojim da pojedinci dobe gorivo a ne potroše ga npr. kolko ja znam za 1ha dobiš polušalno 450l i naravno da ti ostane a ja 150l po ha, ako griješim ispravite me.No nije na meni da sudim nego iznosim svoje stvarno stanje i da ne duljim svim forumašima sretna i uspješna nova godina manje posla a više love i eksa BOK

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Ako se rade usluge,kao i zemlja koja zbog raznoraznih razloga nije prijavljena za poticaj,onda normalno da ce ti falit,al onda netreba ni kukat,zna se za sta je plavi namjenjen i po kojoj osnovi se dodjeljuje.....
Razlog sto su danas kolone je sto ljudi cekaju zadnji dan a i nepoznanica je sta ce bit s plavim i na koji nacin ce bit zamijenjen...danas prico sa radnikom na benzinskoj,ni on nema pojma sta ce bit..... al bi do 15.1 trebalo bit plavog...

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
sve ukinut i orite na konje. ili volove, kako kome paše. nego, pogospodilo se sve, pa se usuđuju i orat traktorima. zamisli bezobrazluka, kupi traktor pa ore :icon_fU:
a onda još ti silni poticaju, pa to se kupa u parama, možda ni wc papir ne kupuju. a još se pšenica proda za basnoslovnih 0,70 kn/kg, pa to je čudo... sve treba zabranit, osim motika i ašova. postoji i druga opcija, da svi pootvaramo poljoprivredne apoteke, samo je pitanje dali ima dovoljno misnistarskih mjesta kad svi propadnu...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Sta koga briga kad bude netko kupovao gorivo, moze i danas 5 min prije ponoci da se nafta toci.. Meni ostane viska svake godine makar je auto potrosi vise nego traktori.. hahaha, valjda je to zato sto mi masine malo trose..

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
U sloveniji porezni inspektori obiđu polja i znaju vaditi uzorak iz traktora u brazdi...I kazna je masna za "kurinovo ulje". S viškom carinika za očekivat je to i kod nas. Ali nesmiju se približiti ni taknuti traktor ako nije tamo gazda.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Možda je malo OT, ali mene interesira, kakva bi situacija bila, sa pravnog gledišta, ako bi se lož ulje koristilo u kućnoj energani, odnosno kakva je situacija sa stabilnim motorima. Oni, naime, ne glođu ceste pa čemu onda trošarine za iste.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
to kaj ste neki čuli da bude plavca do 15.1., to se odnosi na prošlogodišnje kvote da se mogu iskoristiti do 15.1. ili nešto drugo??

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Prošlogodišnje količine goriva koje su ti ostale na kartici su propale sa 1.1. ove godine. A za ovu godinu bi trebale sjesti krajem prvoga mjeseca, za 2013. su sjele ako se dobro sjećam 24.1.! Sada nema na kartici nikakvoga goriva i ne možeš kupiti plavi dizel sve dok ne sjednu ponovno količine goriva na karticu! A one količine koje su ostale na kartici su propale i ne umanjuju količinu za sljedeću godinu! Ukoliko si smanjio obradive površine u 2013., odnosno ako si smanjio površine u upisniku, za te površine će ti se umanjiti količina goriva za 2014.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
''Dana 24.01.2013.god. na kartice goriva dodijeljeno je pravo na potrošnju (kvota) za 2013. godinu, temeljem podnesenog zahtjeva za izravna plaćanja u 2012.godini, sukladno Pravilniku o primjeni zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi ''
Kopirano sa stranice o plaćanju u poljoprivredi!

Ne znam odakle tebi 3.1.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Sima, sjedalo je ljudima svakako, neki su dobili 7.1., neki 15.1., pričali su mi kolege, kako koji, navodno klako je koji obrađen od strane ministarstva, tako mu je dodjeljena kvota.

ja se ne sječam kad mi je lani sjelo.

NO bitno jke da se ne umanjuje količina ako je nekome ostalo iz predhodne godine, svašt se priča, to više neznaš kome vjerovati.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
MrSima je u pravu,tak je,nema količina,kartice su očiščene dok ne puste nove količine.

radul

Član
Tu od
28 Svi 2013
Poruka
788
Juče sam bio na benzinskoj i djelatnik mi reko da nisu dobili nikakvu obavijest i da će se do 15.1 moć iskoristit prošlogodišnja kvota,a šta će uopće ubuduće bit sa plavim nema pojma....e sad ako je neko bio danas na benzi to bi bio najrelevantniji odgovor!

Najnoviji postovi

Na vrh