• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Getriba je jeftina, ali generalka motora masno dodje.. Bez 15 tkn nije, možda i 20 tkn.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Za Explorera 70 iz kraja 80-ih prošle godine je generalka koštala nešto više od 40000 kn,sa rukama i strojnom obradom,dijelovi su bili neki stari neki novi. Puno za tak mali traktor. Imal je oko 5500-6000 rs,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A koliko košta za druge zapadnjake? Podjednako.
Nemrete uspoređivati cijene zapadnih i istočnih proizvoda.
Svi bihtjeli zapadni stroj po cijeni kineza. Na žalost, toga nema :(

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Volio bih vidjeti racun te generalke za 40tkn.. Tome je morala radilica kroz blok provirit.
U getribu se za cas ulupaju ti novci, ali motor? I to jos takav mali..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
U radilici je i bio problem,tresao se cijeli traktor,kad su otvorili motor našli su još kojekakvih sitnica unutra,pa su radili generalku.
Svi misle da su dijelovi skupi,i lako dostupni,tako dugo dok ih ne trebaju.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Al opet to je preskupo.. Ja na Zetoru kad radim generalku stavim samo sklopove (cca 600kn jedan) i pobrusimo radilicu ako treba..I to dosta jeftino dodje :). Treba imati 20,30 tkn kad se desi takav kvar na zapadnjaku i čekati dijelove..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To nije cijela generalka,metnuti nove sklopove i obrusiti radilicu...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako su glave dobre nema potrebe ih dirati. Jedino treba Bosch pumpa i dizne kod bošiste.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Na bošistu sam posebno i mislio... Al nađe se tu uvijek još dodatnih sitnica...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kod mene većina njih gleda da prodje jeftinije.. Pa promjene samo karike, tj. urade polugeneralku. Za mene to nije baš neki posao.. Jer kad je već sve izvadjeno van treba staviti nove sklopove, pregledati glave i radilicu i onda je to trajno.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pogledaj u mojoj temi kaj je generalka, a nismo baš sve napravili...

johnnewman

Član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
362
Reci ti njima šta je generalka na štoretu trebo bi i ja na svojem 502 radit jesil zainterisiran:icon_hang:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ZJ, pratio sam temu ali ono nije bila generalka, ono su perverzije..
Ako je gazda samea isto tako uredjivao traktor, onda ok. Ali ulupati te novce samo u motor, i to jos takav.. Radilica je vjerojatno bila pola toga iznosa.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Po meni ne... Na proximi imam istu takvu i nikakva je kvaliteta.. Nakon dvije godine korištenja po malo, klin više nije htio do kraja, trebalo je brusiti donju rupu i ima lufta kad zakačim npr. cisternu. Dok na starinskom puferu od Z3511 nema ni milimetra lufta, kao i na onom od Z6245..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,i ja isto imam takvu CBM,i već sam prčkati moral po njoj...
Inače je sto puta praktičnija od oriđiđi Zetorove koja ima 30 kila valjda,i četiri klina,ali ima slabo izvedenu ručku...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Praktičnija je, tu nema govora, ali kvaliteta 0 bodova.. A stari Zetorov pufer nema 30 kila :), malo je težak, ali ja ga uz malo muke uspijem sam staviti na traktor.

Najnoviji postovi

Na vrh