• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plavi oglasnik i njuškalo-komentar

maikynet4u

Član
Tu od
14 Pro 2016
Poruka
324
ovakvi bi meni dobro došli
ali nwma neke zaštite protiv kamena a koliko vidim i lemeši su na izdahu....

Poslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Meni se sviđa, samo ga moj nebi ni podigel (bez da je nos u zraku)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Znači nebi ga smel potrgati sa svojom zvjeri :x:. Valjda bi ga mogel nositi sa 120 kg utega za sada. Jel to stvarno tak da se jaako lakše vuče od domačih plugova

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma kakvo trganje!
Evo, i sad ga nosi moj bivši 6340, i traktor i plug završili kod istog gazde...

Kaj se tiče vuče, to moraš ti probati, ja sam ih isprobal u svim mogućim uvjetima kod mene, imam samo dobra iskustva, sad moraš sam riskirati...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Jeb... ga kad nemam koga pitati kod sebe a bome ni da probam neki od tih pa moram vas gnjaviti

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Zato smo tu da pomognemo, samo velim, krajnji rezultat ovisi o tvome traktoru i zemlji, tebi kao šoferu, i samom plugu, jer se može dogoditi da kupiš mačka u vreči...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Znam, ali ako sam doneklo dobro oral sa imt-om valjda bi sa ovim bilo bolje osim ako ga je neko sj.. prije mene a ja to nebum skužil. Nemam ovdje koga popeljati sa sobom a da se razumije u takve stvari nego se osloniti na samog sebe. I taj se več dugo vrti na oglasu.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma i bolje ti je da nikoga ne vodiš sa sobom, da i ja idem s tobom, ne bih znal na prvi pogled reći dal plug valja ili ne, to se vidi tek nakon kaj pooreš bar jutro zemlje, a takvu probu nebuš nigdje dobil...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Gogo, kak ide okretanje na tom Kverniju?
Cilindar rastegnut, recimo desni, cilindar uvlečen lijevi? Ili je pak vaga, a cilindar uvijek rastegnut i za lijevi i za desni položaj pluga?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Lijevi i desni? Za okretanje je samo jedan, i radi ko i kod svakog pluga...
Ovaj drugi je za prednju brazdu, ako na to misliš?

Edit- u biti, kužim, stalno je rastegnut...

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Buni me ovo:
Lijevi:
plug-kverneland-slika-90720522.jpg

Desni:
plug-dvobrazdni-okretac-kverneland-slika-61311928.jpg

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Stvarno, gle, krivo sam rekel, u jednu stranu je rastegnut, u drugu uvlečen. Već sam zaboravil kak je to išlo, imal sam samo jednog s tim čudnim sistemom okretanja, mislim da je taj bil i najstariji model, ovi noviji imaju kraći cilindar i drukčihe postavljen, kod njih je stalno uvlečen

Najnoviji postovi

Na vrh