• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Podizanje novog šljivika

groot

Novi član
Tu od
5 Tra 2016
Poruka
1
Sadnja šljive

Pozdrav,

trebam savjet iskusnih voćara, ili nekoga tko se kuži u sadnju voćki/šljiva. Naime, imam jedan stari šljivik iza kuće i uz ogradu vidim da ima puno mladica koje su izrasle same od sebe. Visoke su cca 150 cm ali ima ih i većih, i jako su razgranate jer se naravno nisu održavale nikako.

Nekako mi žao to posjeći, pa prije nego što napravim išta drugo da pitam ovdje - mogu li ih presaditi takve kakve jesu? Napravio bih možda novi manji voćnjak, a ako ove šljive mogu iskoristiti kao sadnice, to bi bilo odlično.

E sad, koja je to sorta, nemam pojma. Ove šljive što imam u starom voćnjaku kod nas zovu "crnice" inače. Pretpostavljam da su to njihovi "potomci".
 

gradic

Član
Tu od
5 Sij 2014
Poruka
52
Pozdrav forumašima Evo se javljam na ovoj stranici o podizanju novog šljivika jer imam prijedlog za sadnju šljive Top taste koja se je kod mene pokazala izvrsno Nasad je star četri godine i ove godine sam imao prvi rod i bilo je solidno šljive po stablu oko 30 kg a najbitnije je što je šljiva izrazito slatka i dala mi je puno rakije. Kazan 110 lit.a uhvatio sam 19 lit. rakije na 17 gradi čista šljiva bez grame šećera s tim da sam prvu litru bacio radi metil alkohola
 
Na vrh