• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Podravka i Slavonka domaće sorte paprike

ivangp

Novi član
Tu od
28 Stu 2016
Poruka
15
Iako na ovom forumu ima tema o paprici otvorio sam novu jer se tamo gotovo ni ne spominju ove naše jedine dvije sorte.
Nadam se da ćete se složiti sa mnom da Slavonka i Podravka zaslužuju vlastitu temu.
Vjerujem da svi koji surađuju s Podravkom u svom asortimanu imaju ove naše dvije sorte. Zbog bolje i uspješnije proizvodnje volio bih da razmijenimo iskustva stečena u ranijim proizvodnim godinama.

ivangp

Novi član
Tu od
28 Stu 2016
Poruka
15
Za početak malo matematike
Potencijal rodnosti je malo više od kilograma
Cijena 1 kg 2,50 kn
Uz cijenu sadnice od 55 lipa (Podravka) i mnoga druga ulaganja dobit nije velika, a svaka greška je skupa i znatno smanjuje konačni rezultat. Svima nam je u interesu da greške smanjimo na najmanju moguću mjeru i zato bih volio da ovdje iznesete svoja iskustva iz proizvodnje i suradnje s Podravkom.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Podravka je najbolja paprika koju smo ikad imali,i po rodnosti i po kvaliteti za preradu,Slavonka mi se nije dopala jer ima niske grmove,pa donji plodovi znaju doći u kontakt sa zemljom i trule...
Nisam znao da možeš dobiti i gotov rasad...

ivangp

Novi član
Tu od
28 Stu 2016
Poruka
15
Nama (PZ Plodovi Moslavine Čazma) su ove godine podijelili rasad. Nisam je sadio pa se nisam previše interesirao o nekim dodatnim opcijama. Ne znam jeli bilo moguće uzeti sjeme ili je rasad bio jedina opcija.

plevak

Član
Tu od
14 Velj 2010
Poruka
698
Eh, imao sam i Podravku i Slavonku i to netom kad su prvi put bile inducirane sorte i do sam dobio od Matotana na probu., Meni se Slavonka više dopala baš zbog toga jer je niska rastom tako da nije osjetljiva toliko na eventualno jači vjetar dok je Podravka dosta visoka a to mi ne odgovara. Što se tiće prinosa tu su negdje obje isto. Par godina poslije dobio sam Slavonku druge generacije ali ili nije baš bila godina za nju ili nešto drugo jer nije bila ni do koljena onoj originalnoj Slavonki. Kad bih imao ono prvo sjeme moguće bih je opet sadio. Inače plodovi su bili OK, ali sve je to u stilu Slonovog uha, Mišine, Ljubovog itd itd...

ivangp

Novi član
Tu od
28 Stu 2016
Poruka
15
Zasad samo pohvale što je dobro, ali više me zanimaju problemi (I rješenja) na koje ste naišli u proizvodnji.

Na vrh