Pitanje jedno.
Traktor Goldoni 70ks
2250 kg
Podrivač od lokalnog bravara, sličan karasu
Problem:
Jako teško ga vučem, usudio bi se reći pre teško. Je da je zemlja teška, ali po toj logici bi trebalo 300+ ks za 5 radnih tijela.
Teško da po ljetu kada podrivam voćnjak uspijem 40-50 cm uhvatiti dubine.
Može par savijeta/komentara?
View attachment 68492
View attachment 68493
View attachment 68494
Zorane kada podrivaš, na podrivaču je vrlo bitan kut kojim podrivač ulazi u zemlju, gornju poteznicu rastvori, tako da podrivač ide sa čim manjim kutem u zemlju, jer tako će biti manji otpor traktoru....
Zamisli da je kut podrivača u zemlju 90 " i tu je otpor najveći, i sad gornjom poteznicom produljujući je, smanjuješ kut potrivača sa 90 " na manji kut, koliko već možeš....
Kako sam i sam išao u izgradnju podrivača za moj 549, posavjetovao sam se sa našim forumašem, koji je isto tako sam izradio podrivač na konstrukciji pluga IMT, i on mi je savjetovao da je najbitnija stvar odrediti kut radnog tijela podrivača u odnosu na zemlju. Ako je taj kut 90" podrivanje bude išlo jako teško zbog velikog otpora.......
Isto tak, od 549 5 brzina , podrivam u 3.sporoj, hidraulik spušten do kraja (plivajuća hidraulika radi savršeno na 549), nekad uz uporabu špere nekad ne...
Mislim da probaš maksimalno koliko možeš, smanjiti kut radnog tijela podrivača, i podrivati u najjačoj brzini na Goldoniu, s tim da poriktaš hidrauliku i da hidraulika odrađuje kako treba, pa onda vidjeti kak ide...Ako treba prvi prohod proći sa manjom dubinom a onda drugi prohod sa maksimalnom dubinom podrivanja.