1. Ako ne položite za motornu pilu, prema standardu EU, te njihovim pravilnicima o šumarstvu te šumskim radovima nećete moči vršiti radove motornom pilom u šumi. To osposobljavanje je "zaštita na radu" prilikom rada s motorkom. Jedno vrijeme su poslodavci isto tako pricali o ZNR-u, sta ce nama oni, sta nam mogu, to za nas ne vrijedi, pa se preko noci proračun RH punio od kazni koje je napisao Državni inspektorat ZNR-a. Isto tako će i ovdje, nece danas niti sutra, mozda ni za mjesec dana ali onda kad krenu nitko im neće moči stati na kraj.
2. Nitko te nemora ni tražiti, dovoljno je da se nekome nešto dogodi prilikom radova na "lageru" i eto sranja. Inače kada se porežeš motornom pilom i odeš na hitnu, doktor ispunjava jedan poseban karton (inpektori ga nazivaju Zeleni karton ili tak nekak), to ti može završiti ili u Inspektoratu ili ina muriji (ako netko drugi strada)
3. Evo jedna osoba je uhvačena od strane MUPa na cesti prilikom izlaska s "obrađivane površine", prvo što ga je djelatnik MUP-a upitao je dali on ima položeno za te priključke, on je rekao da nema. Sve u svemu dobio je kaznu 1500,00 kn (Žalba mu je uvažena- Umirovljenik, 68 godina)
Jedan decko, osobno ga poznajem je dobio kaznu jer mu se kolega (koji u fušu kod njega radi) na na "njegovom" lageru porezao motornom pilom. kazna je iznosila 3000+ kn
Za ovu treču osobu nemam podataka, ali znam da je bilo povezano isto s radovima u šumi
Gledaj, ti sad mene piliš tu o tome tko je rekao i zašto je rekao. Ovaj prije tebe tvrdi da je to glupo i bezveze, da netko pere lovu. Gledaj, EU je rekla svoje, nisam to rekao ni ja ni XX. Glupo je i da ja moram imati fasadu na kuči, ali EU kaže da ako nećeš imati da ćeš dobiti kaznu. Glupo je da moramo imati legaliziranu kuću i platiti to 100000000000 kn, dok to mađari rade za nekoliko 100 € ...eto glupo je ali to nisam ja izmislio