• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,721
Dogovoriti ćemo se, ljudi smo. Bitno je i to ako se ima iskustva, onda je to to. (y)

Samo danas ništa od berbe. Evo upravo smo se vrnuli iz voćnjaka. Otresli 2 reda i polila nas kiša koje nema nigdje u prognozi. Sumnjam na urotu....

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Dogovoriti ćemo se, ljudi smo. Bitno je i to ako se ima iskustva, onda je to to. (y)

Samo danas ništa od berbe. Evo upravo smo se vrnuli iz voćnjaka. Otresli 2 reda i polila nas kiša koje nema nigdje u prognozi. Sumnjam na urotu....
O kakvom ti iskustvu? Ove lete sam pobral tek 5 tona🤭. A brali smo jučer jer smo znali da bu danas kiša. Prati malo prognozu🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Mi smo sutra kod kolege u berbi (graševina) i trebali smo u subotu (frankovka) ali s obzirom na vremenske prilike očekujem da u subotu ništa od berbe..

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,915
Brdo za divokoze, 10 tona graševine i 10 tona frankovke očekuje.

Ručna berba

Ručno iznošenje iz redova...

Po kiši možeš odmah javiti hitnoj da čeka na dnu brda 😂

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mene kiša danas isto zezlula, išel brat jabuke jer delam jabučni ocat na veliko, upravo krećem stim.
Imam eko cerfifikat, starinske sorte su sve u trnacu.
Samo me stremi i ose zajebavaju, sve ostalo kak je dragi Bog dal, sve starinski.
I ja želim na veliko delat🙂

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ne priznajem ja to ništa... Kak su radili naši stari? Sve lagano i polako uz pljosku rakije dan brže prođe i manje se umoriš 🤪

@ZJ
Iskreno da, prošle godine sam kupio kompletno odijelce za kišne uvjete, da sam znao, kupio bih ga i ranije, za rad po dvorištu i takve stvaro dok pada kiša, ZAKON.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Danas je biti dobro proizvođač, imaš kantu proizvoda i automatski si proizvođač, tak bar vele ovi kaj to delaju, šteta mi je jabuke ne iskoristiti. A ocat je dobar za kolesterol.
I to pravi domaći.

• Like
Reactions: H&S

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,721
O kakvom ti iskustvu? Ove lete sam pobral tek 5 tona🤭. A brali smo jučer jer smo znali da bu danas kiša. Prati malo prognozu🤣
Pratim paralelno 3 prognoze: radar i vrijeme, accuweather i pljusak kunovec (najbliža mi mikrolokacija), Danas su sve tri bile različite. Prema jednoj bila je vjerojatnost 50% za kišu oko 13 h. Kiša se spustila u 8, a ve u 13h sija sunce da je milina. Idemo pokušati opet.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sad nije na prodaju, za svoje osobne potrebe delam oko 20 litara.
Ali sve eko uzgoj.
Jabuke domaće, prave starinske sorte.
Dugo sam razmišljal kaj snjima, al ak ih imam da ih iskoristim.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Trenutno čakam...

IMG_20230919_162218.jpg

Kad dođem doma slikam ga ili ako sad nađem na netu.

Materijal je nekakav najlonski, poliester vjerojatno, mislim da je iz Lacune. Komunalac Vukovar ih koristi pa pitao kakva su, kaže tip, odlična, spram nekih narandžastih što su imali, ova su puno bolja. Uopće ne prokišnjava i nemaju svoje đžepove na hlačama, već rupe gdje guraš ruke u džepove od hlača koje nosiš..

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Navalili miševi. Hoće mi okupirati kuću. Moram sve zatvarati. :unsure:
Izgleda da će zima biti jača i duga!:ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh