@ZJ da se nadovezem kao mlad, neiskusan covjek. Novcem se itekako moze kupiti kvaliteta, zadovoljstvo u zivotu. Novcem se kupuje vrijeme. Ako imas novaca, na bilo koji nacin, mozes u najmanju ruku uzet predah od posla, u smislu da radis posao gdje ti poslodavac diktira dan. Mozes zapoceti svoj posao gdje ces ti biti, u najmanju ruku, poslodavac sam sebi. Nevjerojatno je kad ti imas slobodu bas danas u 11.25 otic doktoru i kasnije, nakon rucka i malo odmora, oko 18:40 vratit se natrag poslu jer jednostavno mozes. Ne moras, mozes. Opet ovisi sto radis, ali razumijes poantu. Mozes otic sa voljenom osobom jednom mjesecno na jako dobar izlazak. Jako dobar, kvalitetan, gdje nisi opterecen cijenom. Tu je svaka osoba razlicita, ali na primjer, za osobu koja ima prosjecnu placu u RH od 1200 eura sa dodatcima, 200 eura na izlazak je stravicno puno. Te novce na mjesecnoj bazi, covjek koji ne zivi sa roditeljima i koji ga onda jos uvijek hrane, nema. Pokoje putovanje, svake 2 godine. 5 dana Dominikanske Republike i slicnih mjesta, prosjecan covjek moze samo sanjat. Krepa mi auto. Ne znam kako cu do posla. Nema problema, imam barem jos jedan potpuno ispravan. Jer imam novaca. Jer mogu. Klima u kuci. Prociscivac zraka sa funkcijom odvlazivanja kao astmaticar. Zakoci me u kicmi jer mi je sa 16 izletio disk. Nema problema, odem doktorici, napise uputnicu za MR, odem do poliklinike, platim 230 eura, za 3 dana dobivam nalaz. Uplatim 10 dana terapija u toplicama, malo jos privatni fizioterapeut da mi napravi trakcije. Opet sam miran godinu dana, uz paznju. Dermatolog, vidim koji je privatni najbolji, napravi mi mapu tijela madeza, porazgovaramo koji su kriticni za uklanjanje, rijesavamo problem. Brzo. Bez cekanja. Zaboli zub, zovem u 19 sati zubaricu, ona kaze dodite slobodno. U 19. Kvaliteta suvremenog zivota je usko povezana sa materijalnim bogatstvom. Nevjerojatno je kad ti u miru mozes na wc skoljku, kad se mozes otusirat u svom tusu, lec u svoj krevet... Meni ovo malo sto imam, hrana, krevet, krnja radiona, wc, struja, voda, peci za grijanje prostora i siguran, stalan posao znace sve. Medutim, volio bih puno vise, od zdravlja do sposobnosti i na kraju novca.