Nisu problem ni Hdz, ni (S)DP. Isto je/bi bilo s bilo kim.
Problem je okupiranom pravosuđu koje ne sudi lopovluku, jer su članovi hobotnice vlasti i sudstva odavno povezani po partijskoj liniji... i tko god bude probal nekaj napraviti, završil bude k'o Dabro (ili čak šef Rebra Ćorušić).
Ono kaj je dotični rekel (za lopovluk), očito je iz osvete, dok nisu dirnuli u njega.
HDZ je stranka s najviše članova, a mnogi nisu tam iz uvjerenja (nego iz koristi, kak su uglavnom bili i u SK). To je naslijeđeno iz "boljih vremena" i trebalo bu puno generacija da se to p(r)očisti, ako ikad, jer potomci potonjih uvijek "neki čudom" isplivaju na vrh. Ova dvojica, na dva brda, su očigledni dokaz toga.
Ono "snađi se", ostalo je do danas i zato ljudi, koji žele napredovati trudom i znanjem, teško mogu dospjeti u državnu službu ako "nisu nečiji". A čim jesu, nekome drže štangu, i zauzvrat se razbahate i počinju delati lopovluk (primjeren njihovom položaju).
Svi mi to vidimo, no šutimo jer (vjerujemo da) si nemremo pomoći ili se zadovoljavamo mrvicama sa stola, dok oni koji su malo više maste brk...
Onima kojima to smeta, diktator je lijepo rekel: "Auf Wiedersehen" i "Bis bald".
Osim kaj imamo problem z jalom, i mentalitetom "zaj...bližnjega svoga", a najveći problem je sindrom "guski u magli" prisutan kod političara. Radi toga smo više od 100g., (od raspada K&K monarhije, da ne idemo dalje u povijest) stalno sluge na svojem.
Glavni mediji su jednostrani, većinom u stranom vlasništvu, pristrano (dez)informiraju i unose konfuziju među narodom. Naravno, i ubijaju volju za promjenama.
Možemo se mi ovdje glodati oko pojedinih imena, mrziti ove, voljeti one... no dok se na izborima ne izabere nekoga izvan "glavnih ponuđenih", ne bu pomaka.
Odabrani precjednik ne bu niš promijenil, kak nije ni u proteklih 5g. Samo bude držal vagu postojećem stanju.
Za promjenu je bilo potrebno izabrati nekog "anonimusa" i osobu izvan velikih stranki, pa bi bilo možda moguće nečem se i nadati.
A to je bilo gotovo nemoguće, jer osim sdp-hdz dvojice, a druge se gotovo nije spominjalo, pa ljudi za njih nisu ni čuli.
Ukratko, nikaj bez ilustracije...a bojim se da to mi ne bumo doživjeli.
Ovo je moje viđenje. Ak sam nekaj fulal, nek se ispravi ili nadopuni.
Onima koji bi me željeli etiketirati: nemam veze niti s jednom strankom, pa nisam u sukobu interesa