• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

POLJObirtija

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,440
Nije "tako samo u Sisku" tako je svuda oko nas, nego je "ovo" samo slučajno izronilo na površinu, nešto kao poruka u boci, dopliva na pustu plažu oceana... ma koga briga za poruku iz te boce...

(Ja sam prije cca 17 god pripremao "raspravu na jednu bitnu financijsku točku iz dnevnog reda Županijske skupštine" nekakvih 10 - 11 dana. Pomagala mi je i obiteljska prijateljica računovođa s iskustvom. Na sjednici je pokušalo "popljuvati" moje temeljito pripremljeno izlaganje njih ohoho iz kontra tabora. Vjerovali ili ne, ustao se tadašnji župan Čačić i rekao im smirite se, on je na žalost u pravu, podržite ovu njegovu argumentiranu raspravu, iako je protiv službenog prijedloga odluke. Poslušali su ga i podržali su me... Pripremio sam se imao materijale s argumentima ispred sebe i servirao istinu. Nisam štucao, čitao sam svoje stavove smireno, polako, uz argumente koje nisu mogli oboriti, i nisu. Premalo je toga danas...)

Ovo kao u Sisku je danas posvuda, a mi ovce niti ne blejimo više...

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
276
U svim političkim strankama jako nedostaje kvalitetnih ljudi. Ili možda rečeno na drugačiji način: kvalitetni ljudi u principu bježe od politike i političkog djelovanja jer ako idu u to sa poštenim namjerama kratkoročno neće dobiti ništa, osim javnog provlačenja kroz političko blato, a love u politici baš i nema previše - ako radiš pošteno. Sa druge strane svi oni koji nisu sposobni zaraditi lovu na drugačiji način - i ta lova koja je u politici - velika je lova za njih (da sada ne pišemo kako se može dobro zaraditi i 'sa strane', ako te ne dira poštenje previše). Ima ljudi koji kreću u političko djelovanje iz alturističkih razloga - ali takvi su rijetki. Klima u društvu je nepogodna za reći istinu, treba još potonuti da bi ljudi prihvatili neke činjenice ali onda bi moglo biti kasno za promjenu politike. I tako u krug, biraju se ljudi koji znaju lijepo pričati i obećati (a što ih košta obećat'?) jer velikoj većini to paše, makar su svjesni da se obećanja vjerovatno i neće ispuniti. Zato nema razgovora o principima, nego samo obećanja, jer to politička publika traži, publika uopće nije sposobna prihvatiti dublju diskusiju, ne interesiraju ih principi, komplicirano je to za veliku većinu. Navikli su na 'besplatno zdravstvo', 'socijalnu osjetljivost' i druge socijalističke parole - a sve izvan tih verbalnih kategorija jako je komplicirano za shvatiti.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,066
@plus,
bila su ispunjena oba uvjeta:
1. kvalitetna prezentacija,
2. razumijevanje i prihvaćanje te prezentacije.
Ispunjenje samo prvog od dva navedena uvjeta, ne bi dalo željeni rezultat. Vjerujem da si i ti toga svjestan.
Imal si sreće kaj si s druge strane imal dovoljno utjecajnog čovjeka koji je u tom trenutku shvatil tvoje izlaganje, i kaj je još važnije, imal je snage priznati da si u pravu. To je oduvijek bila rijetkost u politiki, a danas nažalost nemoguća misija. :(

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,170
Dobro sam zapamtil riječi jednog starijeg gospodina koji mi je govorio:¨Pusti, nekada stvari moraju doći do apsurda da bi se dogodile promjene¨. Puno puta sam se kasnije uvjerio da je bio u pravu.

Najnoviji postovi

Na vrh