Pozdrav, novi sam na forumu i čitam stare stvari, pa mi nekako došlo da dignem ovu temu ponovo. Zanimljivo je baš šta se prošlo toliko vremena od zadnjeg posta.
Čini mi se da ipak mala obiteljska gospodarstva (bilo OPG ili neka siva zona popodnevnog rada) imaju budućnost. I to pogotovo u našom okruženju.
Nikad neće moći konkurirati velikima, točno, ali će uvjek biti kvalitetniji sa svojim proizvodima, fleksibilniji kod udara na taj sektor proizvodnje ( obično i imaju više stvari kojima se bave - svaštare )...
Problem koji je ostao je plasman, oni koji su uz more ili veće sredine ne mogu proizvesti dovoljno da zadovolje potražnju ( ako stvarno imaju kvalitetan proizvod ), a oni koji su dalje od obale ili gradova..... imaju problem.
Mislim da je budućnost u malima, bar kod ljudi koji traže kvalitetu i one stare okuse, i probaju se hraniti šta zdravije.
Samo se bojim da je došlo vrijeme da će netko i imati novac, ali neće moći u svojoj okolini kupiti one prave proizvode koji mirišu na hranu, pravu hranu.