Tko zna, zna, ja to nisam znao, pa sam za gorice / klijet kupio iza prvog i drugi benzinski agregat... Drugi je još živ i ispravan 🙃.
Sada več cca 2 godine imamo HEP jednofazni, dvotarifni priključak struje.
Za priključak na javnu mrežu, struju, sam morao angažirati "privatnika", koji me dobro poznaje i pitao me, pa kaj bum ja tebe o struji učil ili kontroliral.
Uglavnom morao sam uz njegovu prijavnicu priložiti dokaz o vlasništvu, građevinsku, odnosno uporabnu dozvolu za objekt / klijet itd. Iza toga sam par mjeseci čekao dolazak ekipe koja je povukla kabel sa betonskog stupa na moju klijet podzemno, puno metara, što nema rezona, jer bi zračnog kabla bilo cca 4m. Zid za ormarić i brojilo su više rušili nego štemali, sve oko sebe devastirali, čak i otkopani da im bude vidljiv odvod od sudopera.
I onda sam opet čekao i čekao, dok nisam popizdio da mi priključe i puste struju, elektrina ekipa.
Iskreno, prvi put čujem da netko uspije dobiti struju na poljoprivredno zemljište, bez objekta. Nisam ljubomoran, niti zavidan, ja sam taj svoj križni put prošao i živim dalje danas za sutra. Evidentno je da ne vrijede ista pravila u svim elektrama.
🥂