Cugi, pazi malo sto radis!
20 000€ nikako nije mal novac, a za 3 000 moras naci polovan 133 da radi za tvoje potrebe dok je i tebe i kombajna... i jos ti 17 000 ostane u dzepu, da u njega nakim cudom uspijes uloziti 7 000, opet ti 10 000 ostane u dzepu CISTIH novaca, a to nije za zanemariti... Za ovo sto sam naveo 133 kao primjer, bez problema mozes naci i 142, pa makar ga i na ulici parkirao, opet se radi o previse novca da bi se uopce razmisljalo o 135-ici...
Kod vas nema brda i suma da je kombajn mogao negdje biti izgreban i izganjan kojekuda. Sam znas da kombajn tipa 133 u godini radi MAKSIMALNO 2 tjeda sveukupno (ne racunajuci kukuruze koji ga ionako polome cijelog) te da takav kombajn nije mogao napraviti puno radnih sati tokom svog vijeka. U mom kraju se 133RM kombajni u super stanju prodaju po 3- 3500€i da na njemu narednih 5 godina niti sarafa ne moras dotegnuti, a ima ih i prelosih koji nisu vrijedni spomena...
Sam znas kako se kvaliteta IMT-a i ZMAJA tokom zadnjih par godina srozala, i time vise je kupovati neki "nedokazan" proizvod, kao sto sam ja napravio...
Kazem ti da jos jednom dobro razmislis, ali 20 000€ je PREVISE i tocka...
P.S. Danas bio kod kolege koji je bio u NS na sajmu, i njih trojica tako obilaze oko njega, sjedaju, i dolazi neka zenska i pita: "Momci, koji od vas ce da ga tera kuci?" Jedan ima DF 1302 i ZMAJ 142, drugi ima DF 35.40, a treci ima sredjenog 142RM da takav ni u tvornici nije bio... Ovi se opalili smijati kad su cijenu vidjeli i lagano odsetali...
Steta sto je toliko preskup, da je jeftiniji, bilo bi nesto od njega, a ovako na zalost nista