• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poljoprivredno zemljište-kupnja

  • Temu pokrenuo horncow
  • Datum prvog posta
H

horncow

Guest
Evo ekipo ja sam nov ovdje iako neko vrijeme već čitam forum ovo je prvi put da pišem, pa evo moje pitanje za vas. Inače sam iz Zagreba i trenutno studiram na Agronomskom Fakultetu u ZG zadnji semestar tako da sam ubrzo gotov s tim, e sad naletio sam na jedan problemćić, buduci da sam iz ZG nemam ništa obradive zemlje a poljoprivreda bez zemlje i neide baš pa sam se bacio u potragu za poljoprivrednim zemljištem doduše samo preko interneta zasad i primjetio sam da ekipa poprilično napuhuje cijenu poljoprivrednog zemljišta (npr 5€/m2) a koga god pitam govore mi da nedam preko 2000€ po ha (max 2500€/ha). I sad moj problem nikako nici nešto takvo na netu pa da vas pitam iz prve ruke jel u RH (pretežno me zanima Slavonija) ima za kupiti recimo 10 ha u komadu za tu cijenu? Kolege sa faxa koji nisu iz ZG mi govore da je najbolje da se malo provozam po Slavoniji i da vidim da ću sigurno noći nešto jer kao ekipa bježi od poljoprivrede, a druga stvar što su me upozorili je da čim domaći vide zagrepčana da oće kupiti odmah misle da ima para pa ga žele oderat (a to što sam iz zg neznači da imam para naprotiv mislim da bi puno bolje živio negdje na selu nego ovdje ali jebi ga tu sam di jesam).

Pa eto može li mi netko reći kakvo je stvarno stanje na terenu u vašoj okolici, prije nego se ja u kasno proljeće otisnem na road trip po RH. Thx
 

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,804
Kao prvo, dobrodošao!
Ovako, kod mene u okolici, znači ako si čuo za Đurđevac i njegova okolica prema Virovitici, kreču ti se cjene oko 7000-9000 kn za jutro, to je po meni dost skupo, ali sad je trenutno tako, cjene dost variraju, recimo prijatelj je kupio jutro zemlje za 4000 kn, naleti se na svašta, sve ovisi kakva je zemlja!
 
K

KRESO

Guest
ŠANANA IMT 565 kaže:
Kao prvo, dobrodošao!
Ovako, kod mene u okolici, znači ako si čuo za Đurđevac i njegova okolica prema Virovitici, kreču ti se cjene oko 7000-9000 kn za jutro, to je po meni dost skupo, ali sad je trenutno tako, cjene dost variraju, recimo prijatelj je kupio jutro zemlje za 4000 kn, naleti se na svašta, sve ovisi kakva je zemlja!


he,he to su odlične cijene .kod mene jutro zemlje ispod 2000 eura ne možeš naći a prodaju se i po 3000 eura
 
S

seljaček

Guest
Kod mene je kaos brača se tuku zbog rali zemlje susjedi jedan drugom preotima čuo sam da jedan biser traži 50000 kn za nešto manje od rali ali je kraj kuće od farmera u uzletu. mislim da je na snazi jal zavist i sl. ja sam kupio predlani 4ha za 50000 kn od toga 2ha šume koja je dala već 32000 kn tak da :roll: , sad loš moram panjeve počupat i onda :D samo ori . teško češ kupit nešto povoljno ak si sa strane sve što se ne proda u selu je ili loše ili preskupo ili...
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,861
poz
kod nas cijena 1-2euro/čhv kvalitetna zemlja max veličine 1 ral
a kuće s dvorištem i vrtom(stare)do 10000eura
sve kaj je na ponudi to se ubzo kupuje
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Slično je i kod mene. Ral zemlje oko 2500 eura, može i više ako si prvi susjed 8)
Što se ponudi, proda se samo tako, osim ako tražiš nešto što nitko nije spreman platiti. A pa neću ja valjda ić kupovati zemlju do kuma, gdje uopće nemam zemlje, a on okrupnjava na tom komadu. Doći će situacija ponegdje da će se morati prodati i jeftinije nego što se očekuje.
Evo, nedavno zemlju koju ja obrađujem, dva hektara uz asfalt širine 150 metara, kupio čovjek iz zagreba, 15 tisuća eura. Ima i nekakva stara kućica na tome. Nisam bio spreman platiti više od 10 jer je to za nas seljake puno, a neka gospoda imaju i previše očigledno.
 
H

Hrvoje_Sisak

Guest
Zainteresiran sam za poljoprivredu pa tražim neko zemljište u okolici Siska, ako netko zna koje su cijene i dali se nešta prodaje neka napiše ovdje ili na pm.
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,842
mene zanima koliko moze vrijediti 12000m2 od toga 80% prekriveno sikarom(dvogodisnjom),naime prodaje se,ali prije nego zovem i pitam za cijenu zanima me kolko to moze vrijediti,nema struje,vode,ima jedino put do tamo i nije uz glavnu cestu,ja bih radio fazaneriju tamo,pa me zanima koliko otprilike to moze vrijediti'
zahvaljujem
 
D

DADAC

Guest
ovi na moju stranu su podivljali, cijene su ko na pagu!!! od 7 do 10 € po m2.
pa ti kupi ak si gazda!!!! :mrgreen:
 
D

DADAC

Guest
Pazi, na tu tvoju stranu vele da kamen raste iz zemlje!!
he he i to ne mislim na međaše.....
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,387
Mene tip traži 1€ po m2 za nekih 6000 m2 loše zemlje.
Dal bi mu 1€ po hvatu, jer je i to previosoka cijena za tu zemlju, s obzirom na lokaciju.
 

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
422
nema kamena sigurno a kad poravnam među dobitču parcelu od ral i pol
 
D

DADAC

Guest
tako je nekako i jedan naš stari selski kirijaš napravil, iz rali evo ral i pol. Njiva dugačka pa svakom susjedu odoreš četiri brazde i to je to!!!
Pričal je poslije kako su ga međaši napadali da im je odoral tri ili pet brazdi, a on se smijal da ima dvobrazdni plug tak da nikak nije mogal neparan broj brazdi odorat!!!!! Legenda iz moga kraja.
 
I

Ivan_Kos

Guest
ljudi ako ko ima za prodati ili zna nekoga za kakav veci komad zemlje, 2-5 ha, moze i vise, na visoj n.m., pozeljno iznad 150 m, pogodno za vinograd, u okolici Popovace, Volodera, G.Jelenske.. nek se javi, po mogucnosti i sa cijenom. pozdrav.
 

Podravec

Član
Tu od
4 Velj 2009
Poruka
89
Ako nekome nešto znači, 1 ha zemlje (podravina) sa posijanom pšenicom plaćeno 20 000 kn.
 
K

KRESO

Guest
neki dan sam slušao RKC i bili su mali oglasi i neki frajer daje oglas da prodaje jutro zemlje u Legradu za 500€ :shock:
reko šta kod mene nema po toj cijeni kupio bi 100 jutara !
 

Najnoviji postovi

Na vrh