• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć pri kupnji Zetora!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Re: pomoc pri kupnji zetora.

Ja bi kupil zetora tek kad dekretom ukinu IMT .

vaš velečasni

Ma to bude ubrzo došlo,ekologija ga bude sje....
Vise se ne smiju proizvoditi traktori koji podmazuju sami sebe izvana...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

NEMA više IMT-a, od kako smo ušli u EU IMT ja za naše tržište zabranjen traktor!

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

hahaha,evo ga na!
Puknuti,da cujem,na koji model Zetora si se odlucio?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Istina je ovo da je novi IMT u Hr proslost.. Ljudi iz ulice su htjeli kupiti novu Rajku 65, ali nista od toga..
Ma i bolje, te imr masine su dobre samo da ostavljaju trag ulja za sobom.. S takvim traktorom se ne mozes izgubiti, kad se vracas nazad samo pratis uljni trag..
Nemojte misliti da ja sad omalovazavam IMT i njihove gazde, ali tak je kak je.. A i sam sam vlasnik 2 IMT-a, ne bas preponosni vlasnik..

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

s druge strane,dobar je bilo koji traktor koji radi,ima svoje prikljucke,i zaraduje,a kvarova i mana ima svuda...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

ISTINA gogo...
Evo uzmite Zetor 4712, TD 45 i IMT 540, sva 3 slična traktora, a jednako neudobna, bučna i nezgrapna da te Bog oslobodi, ali evo ljudi več 30 godina s njima rade i još će raditi. Sve je stvar ukusa i potreba.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

E moj ŠANANA a kaj mi kaj sa takvima radimo 40 godina i još mi draži 3511 s iz 1974 nego 560 iz 1988 :icon_thumright:

nlo1

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
497

slazem se sa kolegom zeljko kz,prije 90 je sve i jedan traktor odraden na najkvalitetnije nacin koji je u tom dobu bio moguc i zato ti traktori i te serije traju i traju,prednost svi dijelovi dostupni,a za ove novije serije se vec zna u cemu je problem...

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
sutra idem gledat 7745, uvežen is njemačke 2300 sati, dogovoril sam se sčovjeka koji ima zetora 5245 da ide s menom, najviše me zanima kako provjerit hidruliku, jel mora držat poluge kad je ugašen a prikopčan teži priključak, i kako mjenjač vidit, jel se može kaj otvorit da se vide zupčanici da nisu oštečeni, i jel ima kakvih caka sa ukapčanjem prve vuče i krdana,

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Hidraulik opteretiš, ugasiš i onda se pol vure šetaš oko njega i guraš nos u svaku rupu.
Mjenjač probaj po cesti u svakoj brzini, u petoj ga cimaj na gasu da vidiš da možda ne iskače.
Prednja vuča, mislim da ti nebu dal da ga u blato otpeljaš da probaš.
Kardan probaš uključiti i povuči ručicu da vidiš jel se prestaje vrtjeti kad je ručica povučena, jel klizi buš videl kad ga opteretiš

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,760
Prvu vuču, laički gledano, a bar je kod mene tak... uključiš na cesti i probaš malo jačom brzinom, ak zuji i imaš osječaj d abude traktor puko po pol, radi.. stanje hidraulike i pumpe baš i nemožeš provjeriti, recimo, ja sam na svom vidio da pumpa nevalja tek kad sam išao kipati nešta teže, mjenjač bi se trebalo laganije šaltati, obrati pozornost na volan da se okreče lagano na leru, i općenito vidi stanje prve vuče, reduktora i tih stvari di se ulje nalazi....

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Prednju vuču uključiš ubaciš ga u rikverc i držiš jednu kočnicu ako ne ide u rikverc več vrti jedan zadnji kotač prednja vuča ne radi .

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
hvala na ovim odgovorima, svakako vrlo korisno. A oko motora, jel baca ulje na mjernu šipku ili na čep di se naljeva ulje ako je motor u dobrom stanju

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Motor oko čepa nesmije biti mastan, gurni prst u odušak da vidiš jel mastan prije probe, a kad se vratiš gurni ga opet.
Na mjerač svaki špricka jer je rupa blizu radilice (nema cjevi)

Riis

Član
Tu od
12 Velj 2012
Poruka
155
a kolko bi gume trebale izdržat, zadnje su na 30 % a prve 70%, jel bi zadnje morale biti orginal na 2500 sati

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
E to neznam.
Čekaj da se jave iskusniji.
Logički, gume su mogle biti na pola, jednu je negdje podrapal pa je mjenjal obje, puno je po asfaltu vozil ..... to je samo par mogućnosti brže potrošnje.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Svaka guma ima otisnut tjedan i godinu proizvodnje samo najdi ta cetri broja i znal bus iz koje su godine i ako su orginalne zadnje a vjerojatno jesu onda su i sati tu negdje.
Jos jedna stvar vuri za sate na starijim zetorima nemres 100% vjerovat jer su kvarljive i kod malo njih rade stalno mnoge su riknule i nakon 3 godine kak su novi kupljeni.

Prikopcite tanjurace ili pluge i u duzu voznju selom da se dobro zgrije i kak muha veli nakon pola sata stajanja ugasen nesme spustit ni cm.
Odma ga vruceg pregledas jel di slini oko motora ili kaplje iz getribe na pod.

TypeR

Član
Tu od
25 Velj 2013
Poruka
501
ja imam zadnje original na preko 6500 sati, samo su ispucale koma
7711

Najnoviji postovi

Na vrh