• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć

C

Chajks

Guest
Evo ovak. Čuo sam da je moguće dobiti neke poticaje od županije, države ili koje već upravne jedinice za očuvanje baštine ili tek nečeg. Mislim na to da se kupi ili ako se posjeduje stara kuća, npr. zagorska pa se može dobiti novčana pomoć za obnavljanje i održavanje te kuće i slično. Da li netko zna nešto više o tome ? :scratch
 
A

atomizer

Guest
hm nebih znao ništa reči u svezi toga.uostalom ta tema nekako ne pripada poljoprivrednoj proizvodnji.da pokušaš na nekom drugom forumu koji se bavi starim građevinama i spomenicima kulture.to je moj prijedlog i nisam mjerodavan za takve teme.možda se i nađe netko ovdje pa ti pomogne. ;)
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Ja samisto tako cuo za to, ali ne znam detalje. Najbolje bi bilo rezervirati si jedan dan za setnju po raznim uredima, biti uporan i pitati po raznim gradskim uredima, te rezultat istrage ovdje napisati :)
 
P

pehist

Guest
da, dosta zupanija ili gradova svake godine dodjeljuje nepovratna sredstva za obnovu kulturne bastine, taj se novac uglavnom prikuplja iz spomenicke rente.

samo je tesko izvuc lovu iz te hrpe.

recimo prije par godina se Dario Šimić (nogometas) javio na natječaj i molio grad Zagreb da mu dodijeli par miljuna kuna za obnovu stare kuće u strogom centru Zagreba koju je kupio. jadničak nema para da ju sam uredi (ko zna koliko je platio tu kuću) nego svi gradjani trebaju njemu dat.

odvratno :toimonster:

tako da ti je tesko proc na takvim natjecajima, ali mozes probat zasto ne ;)
 
D

DADAC

Guest
Čini mi se da je trenutno otvoren natječaj kod ministarstva turizma, za obnovu starih kuća i svega drugog vezanog uz to.
Pronjuškaj...... ;)
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
samo da potvrdim ovu informaciju..

sredstva postoje u ministarstvu kulture,potrebno je da stručna komisija poslika stari objekt i sastavi izvještaj,onda se s time ide u županiju koja valjda to proslijeđuje dalje ministarstvu..ne znam točno,otac je to tražio za obnovu stare kuće i štaglja,dobio je 150 000 kuna za kuću i toliko za štagalj..

objekti su otprilike 18x4,a datiraju iz 1937.godine.
 
L

lunkerit

Guest
Ako mislis zgrnuti neku lovu bjezi od toga jer su prije frajeri za 150 000 kn mjenjaji samo crijep i rabljenim uljem otarbali kucu!
Utroseno 10 000kn osatak na novog golfa ili sl.Za uvjete neznam ali kuca mora biti jako stara i original stanje!
 
Na vrh